dimecres, 29 de març del 2023

Visita a l’Alcoi industrial

L’alumnat de 4t d’ESO i del PR-4 de l’IES L’Estació ha realitzat una ruta turística per l’Alcoi industrial de principis del segle XX. El recorregut, que incloïa alguns dels indrets amb més història d’aquesta localitat alacantina, va començar al paratge del Molinar, on el riu homònim movia les nòries de les primeres fàbriques de la indústria tèxtil i de paper. 

Des d’aquesta localització, el grup, acompanyat pel professorat del Departament de Geografia i Història, es va traslladar al casc antic per a contemplar l’estructura de les cases de la burgesia de finals del segle XIX i principis del XX. Aprofitant que estaven en el cor de la ciutat, els estudiants visitaren tot seguit l’Ajuntament i la plaça d’Espanya, escenari de la coneguda com a Revolució del Petroli, de la qual es compleixen 150 anys.

Segons ens relata el nostre company Pablo Ferrer Cots, professor de Geografia i Història, durant aquesta revolució es va viure un enfrontament entre el proletariat i les forces de l'ordre públic quan l'alcalde va ordenar disparar a la multitud. Poc després, l'Ajuntament va ser assaltat i l'alcalde fou privat de llibertat i assassinat per la turba.

Sens dubte, una visita carregada de fets memorables del passat de la qual els joves hauran pres bona nota.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada