dilluns, 20 de març del 2023

L’alumnat de l’IES L’Estació proposa al consistori la designació de més espais públics amb nom de dona

Presentació de la proposta a la Plaça de l'Ajuntament

La commemoració del Dia Internacional de la Dona, el passat 8 de març, es va convertir en el marc ideal per a reivindicar la presència a Ontinyent de més carrers, places o espais culturals batejats amb el nom d’alguna de les nostres pioneres. Aquest requeriment naix d’una iniciativa de l’alumnat de 1r i 3r d’ESO i de 1r de Batxillerat, que durant els últims mesos han estat implicats en un projecte educatiu que els ha permés donar-se compte de l’escassa presència d’espais públics amb nom de dona a la nostra localitat. 

El projecte en el qual han estat treballant ha constat de dues fases. En un primer moment s’han realitzat diferents activitats d’investigació al voltant de la temàtica “Espais amb nom de dona”, que han fet possible que l’alumnat s’apercebera de la insuficient visibilitat de persones del sexe femení (un exigu 3% que contrasta amb un major percentatge de carrers dedicats als homes).

En una segona fase s’ha dut endavant el projecte “Les nostres pioneres”, amb què es tracta de fer una proposta d’espais amb nom de dona a través del treball d’investigació, localitzant informació sobre diferents dones innovadores d’Ontinyent i Fontanars dels Alforins amb la finalitat que els ajuntaments bategen o rebategen els espais públics amb els suggeriments de l’alumnat.

El llistat de candidates presentades pels estudiants és ampli, però les finalistes que mereixen un reconeixement del seu poble són:

Aquest és, en resum, l’homenatge que els estudiants de l’IES L’Estació dediquen a les que van obrir camí, per tal de visibilitzar el paper de la dona en la nostra història local. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada