dijous, 23 de març del 2023

Activitats al voltant del Dia Mundial de la Síndrome de Down

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Síndrome de Down, que commemorem cada 21 de març, l’IES L’Estació ha programat una sèrie d’activitats per tal de generar major consciència pública sobre aquesta condició amb la qual naix 1 de cada 1 100 bebés.

La setmana va començar amb diverses xarrades informatives adreçades als més menuts del centre, que escoltaren amb atenció el nostre professorat especialista en Audició i Llenguatge i Pedagogia Terapèutica. Les conferències tingueren com a objectiu fer entendre als estudiants que la Síndrome de Down no és una malaltia comuna, sinó una alteració genètica causada per l’existència de material genètic extra en el cromosoma 21. 

Per al dimarts es va organitzar un taller de batucada a càrrec de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, al qual assistiren els joves del PR-4 i de 1r d’ESO. La jornada es va complementar amb una xarrada dels membres del Projecte Trèvol, que estigueren acompanyats de Guillem Cambra Picado, un alumne de l’IES L’Estació amb Síndrome de Down. 

I per a visibilitzar la diversitat de la natura humana i apostar per la importància de la inclusió, des de la direcció del centre es va animar el professorat a sumar-se a una senzilla iniciativa carregada de significat: posar-se calcetins desparellats i ben colorits com a símbol de totes aquelles diferències que ens enriqueixen com a societat.

L’origen de la iniciativa “Calcetins desparellats” està en l’any 2018, quan Chloe Lennon, una xiqueta britànica, va demanar als seus companys de classe que donaren suport a la diversitat amb aquest petit gest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada