dimarts, 14 de març del 2023

Recitals de Lorca i Estellés amb el rapsoda Vicent Camps

Per segon any consecutiu, el rapsoda Vicent Camps ha intentat apropar l’art de la poesia en castellà i valencià a l’alumnat de 2n de Batxillerat que està preparant-se per a afrontar les proves de l’EBAU en pocs mesos. L’escriptor i poeta de Xirivella, dedicat professionalment a la narració oral des de l’any 92, ens va delectar fa uns dies amb la seua presència fent ús d’un dels instruments musicals més antics del món: la veu.

El passat 2 de març, Vicent mantenia un encontre amb els estudiants de l’IES L’Estació, que van poder gaudir d’un doble recital al saló d’actes de l’institut. Durant dues sessions, el rapsoda declamà alguns dels poemes de Federico García Lorca i Vicent Andrés Estellés, dos poetes que formen part del temari de les actuals proves de la Selectivitat. Com un actor que interpreta amb tot el cos el seu paper dalt de l’escenari, Vicent va resumir amb molta claredat la vida dels dos autors, de manera que les seues biografies ajudaven l’alumnat a contextualitzar millor les composicions poètiques recitades. Amb una veu perfectament modulada i projectada, el rapsoda ens va guiar per la història de la literatura espanyola i valenciana del segle XX.

Fa més de 30 anys que Camps va iniciar la seua trajectòria com a recitador de composicions poètiques, encisat per la brevetat de la poesia. La seua formació es remunta als anys 50, quan escoltava sense perdre detall son pare, un bon recitador que havia fet teatre. Durant la seua adolescència va estudiar declamació a la Societat Coral el Micalet, de València, amb l’actor Emilio Calandín. Completen el seu currículum diverses incursions en altres àrees com ara el teatre, el doblatge per a la desapareguda Canal 9 i, sobretot, els recitals de poesia.

A punt de complir 65 anys, assegura que no té en ment retirar-se del món de la cultura i que, mentre la seua veu li ho permeta, continuarà recolzant el treball que el professorat realitza a les aules amb el seu alumnat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada