dimecres, 1 de març del 2023

La professora Imma Pérez es jubila després de 23 anys a l’IES L’Estació

«Estic enamorada d’una de les professions més boniques i enriquidores que es poden tenir»

Impossible no aborronar-se per l’emotiu acomiadament d’Imma Pérez després d’haver compartit vint-i-tres anys de la seua trajectòria professional amb la comunitat educativa de l’IES L’Estació. La professora de Valencià, que va aterrar al nostre centre quan estava a punt de finalitzar el segon mil·lenni,  va rebre fa uns dies un merescut aplaudiment per uns eterns passadissos que van ser testimonis de les seues llàgrimes d’agraïment i del respecte i l’admiració que ha despertat al llarg d’aquests anys. Quan una docent ha marcat la vida dels seus companys i del seu alumnat, les mostres de gratitud es queden curtes, però són necessàries per a revitalitzar una professió vocacional no sempre ben valorada per la societat. 

Nascuda a Canals un 6 de març, Imma Pérez Peiró va iniciar el seu periple pel món de l’educació pocs mesos després de llicenciar-se l’any 86 a la Facultat de Filologia de la Universitat de València. Disposada a aprendre de la seua interinitat  a Alacant i convençuda de poder trobar la seua senda de vida, amb el transcurs del temps ha sabut descobrir una vocació que ha conservat amb fermesa. «La filologia no deixa moltes oportunitats per a buscar treball fora de la tasca de docent», reconeix la professora, «però malgrat la inèrcia inicial, m’he anat enamorant a poc a poc d’una de les professions més boniques, interesants i enriquidores que es poden tenir».

Tanta ha sigut la seua predisposició cap al món de l’ensenyament que ha anat ocupant al llarg dels anys diversos càrrecs: primer, com a assessora didàctica de Llengües Primeres de Secundària als antics cefires; després, com a directora de l’IES Porçons a Aielo de Malferit, on va romandre durant dos anys abans d’incorporar-se a la plantilla del nostre institut. Ací ha exercit diligentment de vicedirectora i cap d’estudis de Batxillerat fins al 2016, moment en què va determinar cedir el pas a altres membres del claustre. Però la seua implicació amb la formació no ha minvat per a res, ja que aquests últims anys s’ha integrat plenament en «un equip magnífic de professorat que ha impartit l’Àmbit sociolingüístic a 1r ESO, una aventura pedagògica molt engrescadora per a mi».

Haver treballat durant més de dues dècades al mateix centre ha sigut molt significatiu per a ella i li ha permés fer un seguiment més personalitzat del seu alumnat. També valora molt positivament el fet d’haver compartit professió amb la seua parella, l’escriptor Vicent Enric Belda, que la va encoratjar a sol·licitar el trasllat a l’IES L’Estació, on ja impartia classes. «Per a mi, ser col·lega de Vicent no m’ha resultat gens estrany», comenta Imma, «perquè nosaltres ens vam conèixer a la facultat en 2n de carrera i hem sigut companys de classe i d’estudi des que ens vam conèixer. A més, tindre a Vicent com a company de departament ha sigut un luxe perquè ell representa  el meu model de professor rigorós, compromès i honest que jo més admire». Potser aquest siga el motiu pel qual sempre han col·laborat en la feina, tant dins com fora de l’institut. De fet, és la responsable de preparar les propostes didàctiques que acompanyen les novel·les infantils i juvenils de l’autor agullentí. 

Assegura ara que s’emporta l’estima d’un claustre que, «malgrat les diferents sensibilitats i maneres d’entendre l’educació», sempre ha estat unificat. Amb aquest record indeleble afronta una nova etapa repleta d’interessants activitats vinculades amb les expressions culturals que tant omplin el seu esperit. En breu la imaginem a Lisboa, on residirà els pròxims dos mesos per motius relacionats amb la faceta d’escriptor de la seua parella. En tornar, amics i família especialment el seu netet, així com alguna col·laboració amb Vicent, ompliran el seu temps.

Doncs, a gaudir! Ja saps que sempre tindràs reservat un racó en tots els nostres cors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada