dijous, 5 de novembre del 2020

Col·laboració de l'institut en la Mostra Internacional de Cinema Educatiu

L'alumnat de l'IES L'Estació participa com a jurat escolar en la 8a edició dels Premis MICE

Entre els dies 19 i 23 d’octubre prop de 150 alumnes de l’IES L’Estació de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat han participat com a jurats populars en la 8a edició dels premis MICE

Text: Laura Barberà Borràs i Dario Sancho Oltra

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu no s'atura. En aquesta 8a edició, s'ha oferit als centres escolars la possibilitat de poder veure curts educatius a l'escola i votar les produccions audiovisuals seleccionades en la secció oficial del certamen. Inicialment, la proposta fou més ambiciosa i la participació com a jurats escolars s'havia de realitzar als Cines Lys de València. Donades les circumstàncies actuals, l'organització de la MICE va optar per fer arribar els curtmetratges a les escoles i instituts del País Valencià.

Des de l'IES L'Estació s'ha dut endavant aquesta iniciativa, podríem dir, experimental, en què l’alumnat del nostre institut ha exercit de crítics cinematogràfics des de les seues aules. Durant cinc dies, les i els alumnes han visionat els audiovisuals seleccionats i ens han deixat algunes valoracions molt interessants de les pel·lícules que formaven part d’aquesta 8a Mostra Internacional de Cinema Educatiu.

La producció millor valorada pel nostre estudiantat i finalment la guanyadora de la MICE ha estat el curtmetratge “IRony”. Aquest captivador curtmetratge d'animació l'ha realitzat Radheya Jegatheva, un director canadenc de 18 anys que ha estat capaç de transmetre en poc més de cinc minuts el gran impacte de la tecnologia i les xarxes socials a les nostres vides. “IRony” ha guanyat 74 premis i ha estat seleccionat per a 168 festivals de cinema. Podem dir, doncs, que el nostre jurat escolar ha fet una tria perfecta d'un curtmetratge molt ben valorat arreu del món.

L'accèssit en aquesta 8a MICE ha estat atorgat a l'obra “Manuel”, també una de les millors valorades entre els i les nostres alumnes. El jove director alacantí Javier Robles Álvarez, estudiant del Grau de Comunicació Audiovisual de la UHM d'Elx, debuta amb aquest curt intimista que pretén acostar el públic adolescent al món de l'Alzèimer. “Manuel”, també ha estat seleccionat i finalista en més d’una trentena de festivals a nivell nacional i internacional.

Com a professorat encarregat de les projeccions, només ens queda dir que l’experiència de portar a les escoles i els instituts unes produccions de cinema educatiu de gran qualitat ha tingut unes reaccions meravelloses. Silencis, ulls oberts com a plats, mans al cap, llavis apretats, algun crit d’emoció, murmuris, comentaris... En definitiva, la màgia del cinema ha estat present per uns dies a les nostres aules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada