divendres, 27 de novembre del 2020

Setmana contra la violència masclista

La pandèmia de la covid no ha impedit que l’IES L’Estació celebrara, com cada 25 de novembre, el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Això sí, s’ha commemorat de forma diferent, sense actes multitudinaris i treballant els valors associats a aquesta data a través de les tutories. 

Segons ens ha contat la nostra companya Júlia Sanchis Tolsà, coordinadora d’igualtat i convivència, l’alumnat de 1r d’ESO ha pogut tractar el tema de la violència de gènere amb el professorat de l’Àmbit Sociolingüístic. Cada classe elegia una frase representativa que després era plasmada en un mural ubicat als corredors del centre, on tot l’alumnat deixava la seua empremta dibuixant una papallona morada amb els dits. 

Per la seua part, els joves de 3r i 4t d’ESO així com de Batxillerat i Cicles Formatius han reflexionat sobre el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones amb l’ajuda d’uns vídeos que han pogut visionar durant les classes de tutoria. A més, els professors de Filosofia Ana Gramage i Xavi Roig han realitzat en 1r de Batxillerat un taller sobre prevenció de violència de gènere, una activitat suggerida per l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent. 

Des de les assignatures de Plàstica i Volum, Celia Vidal i els seus estudiants han decorat el centre amb papallones, penjades davant de la consergeria o adherides sobre les fletxes del terra que van marcant la direcció que cal seguir pels corredors de l’institut.

Per últim, durant aquesta setmana hem pogut escoltar en els canvis de classe cançons de temàtica feminista, algunes de les quals eren interpretades per dones, com no podia ser d’altra manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada