dimarts, 17 de novembre del 2020

SESSIÓ DE CONTACONTES AMB ALMUDENA FRANCÉS

La contacontes Almudena Francés visita l’IES L’Estació amb el seu espectacle Amort

Muro d’Alcoi, Massanassa, La Pobla de Farnals, Castellar-L’Oliveral, Palma de Mallorca o Petrer són algunes de les parades on s’ha representat aquesta funció


La narradora valenciana Almudena Francés, exalumna de l’IES L’Estació, va visitar el passat 6 de novembre el seu antic institut per a oferir a l’alumnat de 1r d’ESO dues sessions de contacontes. L’espectacle, titulat Amort, fusionava versions molt particulars de relats de Guy de Maupassant i de Jairo Aníbal Niño amb altres narracions populars i de collita pròpia. «En aquesta sessió», explica l’autora, «reinvente l'Almudena adolescent, com a personatge de conte, utilitzant els llocs on va viure. I torne a l'IES l'Estació d'Ontinyent, on apreníem les qüestions més importants, al cementeri que quedava ben a prop. A les emocions més fortament viscudes, a la visceralitat...».

Almudena Francés es dedica professionalment al món de la literatura oral des de l’any 2004. Ha recorregut col·legis, instituts, biblioteques, carrers i places portant la seua veu als més menuts i a un públic familiar. Interessada des de menuda a conéixer el perquè de les coses, assegura que els contes li han proporcionat les respostes més sorprenents. «Els contes», diu, «són el resultat de totes aquelles respostes que m’han donat a un conjunt de preguntes que tenia. Explicacions, anècdotes, veritats, mentides... Tot el que arriba als meus oïts es transforma en narració».

Aquesta activitat escolar, cancel·lada el curs passat per la suspensió de les classes a causa de la pandèmia, ha sigut possible gràcies al Programa per a la dinamització de les biblioteques escolars i el foment de la lectura de la Conselleria d’Educació, mitjançant el qual es concedeixen subvencions que s’han de destinar a la promoció dels hàbits lectors de manera atractiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada