dijous, 12 de novembre del 2020

Pablo Mira Ávila, de 2n de BAT, aconsegueix el prestigiós premi ‘Eustory’

Un estudiant de l’IES L’Estació aconsegueix el prestigiós premi ‘Eustory’

Aquest concurs d’Història, adreçat a alumnes preuniversitaris, té com a objectiu fomentar l’aprenentatge a través de la investigació

Pablo Mira Ávila, un jove de 2n de Batxillerat, ha obtingut el tercer premi del prestigiós certamen d’història Eustory 2020 per un treball d’investigació sobre el període de la Transició a Ontinyent. «Vam elegir aquesta temàtica perquè volíem saber el que havia passat al nostre poble en aquests anys convulsos de tants canvis polítics», aclareix el nostre alumne, que sempre s’ha decantat per la Història i pels treballs de recerca.

El guardó és compartit, ja que Pablo va realitzar aquesta tasca amb dos joves més de l’IES Jaume I, Sergio Soriano Fuentes i Ángel Muñoz Aleixandre, que foren dirigits per Raül Mollà Vidal, un estudiant de la Universitat d’Alacant. «Els companys han sigut magnífics i unes grans persones», reconeix Pablo. «Durant tot el treball hi ha hagut molt bon rotllo i crec que he trobat uns grans amics en els tres. Però l’activitat ha sigut possible no sols gràcies a ells, sinó també a totes eixes persones que ens han ajudat».

Una ajuda que finalment ha donat els seus fruits a pesar que la investigació es va dur a terme durant l’alerta sanitària. «És molt gratificant veure com és reconeguda una tasca a la qual li hem dedicat tantes hores i esforços. Hem rebut felicitacions no sols del concurs, sinó també dels amics i familiars».

Quant a les perspectives de futur, Pablo ens comenta que, en acabar 2n de Batxillerat, cursarà el Grau en Història i ampliarà la seua formació amb un màster, possiblement relacionat amb l’Arqueologia. «Segons avance l'any ja aniré veient a quina universitat intentaré accedir», conclou, «però el que sí tinc clar és que el meu futur té escrita amb lletres majúscules la paraula HISTÒRIA».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada