divendres, 24 de maig del 2019

Xarrada «Com sobreviure a un adolescent» (Segona part)

Text: AMPA de l'IES L'Estació
El passat dimecres dia 8 de maig, al saló d'actes del nostre institut, es reunírem al voltant de 150 persones per escoltar la xarrada de la psicòloga Carmen Felip, organitzada per l'AMPA d'aquest institut. Després de la gran acollida que va tindre la primera al mes de març, i davant dels punts que quedaren per tractar, aquesta segona part va girar al voltant de com dur-se bé amb un fill en aquesta etapa de l'adolescència.
Carmen ens explicava com tenir una bona comunicació amb ells, ja que l'adolescent vol trencar amb la seva etapa d'infant. Nosaltres com a pares hem de crear un clima familiar on puga desenvolupar-se físicament, intel·lectualment i, no menys important, donar suport perquè el seu entorn afectiu i social també es cree.
El recolzament dels pares serà decisiu en aquesta etapa. Els hem de demostrar amb fets que els respectem, comprenem i acceptem, malgrat que no hem de compartir necessàriament el mateix. Sempre caldrà escoltar i facilitar la comunicació. Hem d'arribar a poder tenir amb ells una conversa adulta.
Tot açò va estar acompanyat de diferents exemples de la vida rutinària, i sembla que no hem acabat amb Carmen. Per al proper curs la tornarem a convidar i, mentrestant, anirem posant en pràctica tot el que hem après d'ella en aquestes dues xarrades. “El camí no és fàcil, però com a pares no anem a deixar-se vèncer”.
Moltes gràcies a Carmen Felip i a l'institut L'Estació per deixar-nos el saló d'actes.
Fins l'altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada