divendres, 17 de maig del 2019

L'IES L'Estació, únic centre d'Ontinyent que permetrà fer compatibles la Secundària i els estudis musicals

L'IES L'Estació tornarà a posar en funcionament el Programa de coordinació horària amb el Conservatori
L'institut ontinyentí també ha sol·licitat per al proper curs un auxiliar de conversa que donarà suport al professorat de la matèria de Francés
L'equip directiu de l'IES L'Estació, que valora sempre les necessitats dels estudiants d'una ciutat com Ontinyent, ja està planificant el curs 2019-2020. Entre les diverses mesures que s'estan estudiant, ja podem confirmar la posada en marxa, per segon any consecutiu, del Programa de coordinació horària amb el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, un programa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport que busca compatibilitzar l'horari de l'alumnat que cursa simultàniament els ensenyaments de règim general i els ensenyaments de Música i/o Dansa en règim especial. Aquest conveni entre el Conservatori i l'IES L'Estació, l'únic centre de la localitat que ofertarà el servei, permetrà a molts joves rebre al nostre centre les seues classes amb el professorat del Conservatori. De fet, l'institut ja disposa de cinc espais perfectament habilitats perquè els escolars puguen cursar en aquestes instal·lacions els seus estudis musicals durant l'horari lectiu.
L'IES L'Estació, per altra part, també ha sol·licitat per al proper curs la participació en altre programa amb el qual es pretén potenciar la competència comunicativa oral en llengua estrangera. Si el centre ontinyentí ha comptat enguany amb una auxiliar de conversa escocesa que ha contribuït a millorar les classes d'anglés de més de 200 alumnes, per al curs vinent s'espera que aquesta mesura s'amplie per al Departament de Francés. "El fet de tindre una persona nativa que ens puga relatar les vivències i els esdeveniments més destacats del seu país ha provocat que l'alumnat desperte una certa curiositat per la cultura anglesa i, per descomptat, per la llengua", valoren des del Departament d'Anglés. A més, aquestes classes han estat dedicades exclusivament a la pràctica comunicativa a través d'activitats més dinàmiques basades en la cooperació i els jocs de rol, "per tal que l'alumnat utilitze la llengua de manera natural sense sentir que està sent jutjat, cosa que ha possibilitat la participació, fins i tot, dels més tímids", explica el professorat de la matèria.
Altres de les nostres apostes presents i futures són la potenciació del Batxillerat Artístic a l'IES L'Estació, únic centre de la Vall d'Albaida que l'ofereix; la baixada de les ràtios tant a l'ESO com al Batxillerat, que redunda en benefici d'uns millors resultats i d'una major personalització; i la implementació dels reforços escolars fora de l'horari lectiu, sobretot per a perfeccionar el rendiment acadèmic de l'alumnat en les anomenades assignatures instrumentals: Castellà, Matemàtiques i Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada