divendres, 3 de maig del 2019

Reconeixement a l'institut per la creació d'una pàgina web que dona suport a les dones del món de la ciència

L'IES L'Estació és distingit amb una menció honorífica en la tercera edició de Wisibilízalas
Set alumnes de l'institut ontinyentí creen una pàgina web per a aquest concurs que pretén donar més visibilitat a la dona en la ciència i la tecnologia
Visibilitzar els èxits professionals de les científiques espanyoles. Amb aquest propòsit va nàixer fa tres anys Wisibilízalas, una iniciativa escolar promoguda per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona en la qual ha participat amb notable acceptació l'alumnat de primer de Formació Professional Bàsica de l'IES L'Estació, que ha sigut recompensat amb una menció honorífica per haver difós el seu treball en múltiples mitjans.
Per a optar a algun dels premis o reconeixements del certamen, els participants havien de dissenyar una pàgina web on s'explicara la carrera de diverses dones contemporànies en el sector de les TIC, creant perfils que repassaren la trajectòria d'algunes científiques inspiradores o entrevistant les protagonistes a través de videoconferència. L'objectiu final del concurs: lluitar contra els estereotips que associen la tecnologia amb el gènere masculí i generar als col·legis i instituts una reflexió sobre la menor presència de les dones en l'àmbit cientificotècnic.
En la tercera edició de Wisibilízalas, organitzada pel Departament d'Enginyeries i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Pompeu Fabra, han participat escoles de tota Espanya i tota Amèrica del Sud. La primera convocatòria del certamen, l'any 2016, fou seleccionada entre les deu iniciatives més rellevants a Espanya per a donar visibilitat a la dona en la tecnologia.
L'entrega dels guardons de l'edició d'enguany se celebrarà el proper 1 de juny a Barcelona.

Si vols visitar la pàgina web creada pels nostres alumnes, punxa ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada