dilluns, 20 de maig del 2019

Graduacions del curs 2018-2019

Una emotiva festa de graduació posa punt final a sis anys de Secundària
L'IES L'Estació acomiada el seu alumnat de 2n de Batxillerat en una vetlada que es va dilatar fins a ben entrada la matinada
Victoria Gutiérrez, Patricia Soler i Fernando Moreno,
amb els seus alumnes de 2n de Batxillerat
D'única i irrepetible. Així qualifica un servidor la promoció del 2018-2019. Dos anys com a tutor i quatre com a professor de molts d'aquests estudiants són més que suficients perquè l'autor del present text s'expresse amb coneixement de causa. Comença així la crònica d'una inoblidable nit festiva.
Ben elegants i perfumats per a l'ocasió, els joves de 2n de Batxillerat s'han acomiadat en gran del que ha sigut el seu institut amb una multitudinària cerimònia de graduació que tanca una etapa de les seues vides. Acompanyats com sempre per amics, companys i familiars, en una nit tan especial també tingueren el suport d'uns professors que, probablement, han marcat més del que ells pensen la seua trajectòria.
La gala, celebrada el passat divendres 17 de maig, tingué com a escenari el saló d'actes de l'IES L'Estació i va comptar amb el patrocini de la cooperativa elèctrica Seneo, Papes Buquet i l'AMPA del centre. En qualitat de mestra de cerimònies, una radiant Imma Cambra, respectant el protocol que marquen les circumstàncies, va donar pas a la intervenció inicial del cap d'estudis de Batxillerat, Francesc Albero, que va recordar als allí congregats la responsabilitat dels nostres xics i xiques de formar-se com a ciutadans d'un planeta anomenat Terra. "Teniu les ferramentes per a canviar el món. Aprofiteu-les", els aconsellà el professor de Física i Química.
Alumnat de Fontanars, irrepetible i únic
Abans de traslladar-se als corredors del centre, on es va servir un vi d'honor, els representants dels protagonistes de la vetlada —Blass, Arantxa, Esperanza, Carmen, Raquel, Nerea i Jesús Ribera, showman nat— pujaren a l'escenari per a evocar, entre bromes ocurrents, rialles i al·lusions simpàtiques a alguns professors, el seu pas pels diferents nivells i etapes educatives. Després dels discursos entendridors i el visionat d'emotives fotografies, els tutors dels tres Batxillerats, Artístic, Humanístic i Científic, així com el director i el cap d'estudis, feren entrega a cadascun dels graduats d'un obsequi i un diploma que acreditava el seu pas per un institut que trobaran a faltar.
Gaudint de la música i la bona companyia
en el local Peor para el sol
El responsable de la clausura de l'acte fou Pere Vañó, que com a màxim representant pronuncià unes sàvies paraules adreçades a tots els joves graduats amb les quals els desitjà tota la sort del món. "Esteu davant d'una oportunitat que vos farà créixer com a persones", va reconéixer, "i encara que els nostres camins no tornen a confluir, ja ens heu deixat records, somriures i un entusiasme desbordant que ens han fet molt feliços". El director de l'IES L'Estació també aprofità el moment per agrair a Alfred Bernabeu, professor de Valencià que es jubila en breu, els anys de docència.
Cap a les nou i mitja de la nit, alumnat i professorat gaudiren d'un exquisit sopar a l'Hotel Kazar, on continuaren els diàlegs, els riures i les anècdotes fins que bona part dels allí presents, professors inclosos, seguiren la festa en Peor para el sol, una coneguda discoteca de la ciutat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada