dimarts, 7 de maig del 2019

Visita cultural a Orihuela: casa-museu de Miguel Hernández

Entrada de la casa-museu
L'alumnat de 2n de Batxillerat va visitar fa unes setmanes tres emplaçaments de la capital de la comarca del Baix Segura: la casa-museu de Miguel Hernández, el col·legi Santo Domingo i la Catedral.
La nostra primera parada fou la casa on va viure el poeta oriolà amb els seus pares i germans. Ubicada en el número 73 del popularment conegut com a carrer d'Arriba, es tracta d'una vivenda amb explotació ramadera, similar a altres existents al mateix carrer a principis del segle XX. L'habitatge conserva el mobiliari i l'aixovar domèstic típics de les cases oriolanes de l'època, junt amb fotografies dels distints moments de la vida del poeta republicà.
Col·legi de Santo Domingo
La visita, guiada per una professional de l'Oficina de Turisme d'Orihuela, va continuar amb l'entrada al col·legi Santo Domingo. Anomenat L'Escorial de Levante, és un edifici monumental d'estil renaixentista amb influència barroca, declarat Bé d'Interés Cultural.
L'excursió va finalitzar amb la visita a la Santa Església Catedral del Salvador y Santa María d'Orihuela, capital de la Diòcesi. Construïda sobre restes visigodes, hispanoàrabs i mudèjars, la Catedral va començar a edificar-se a principis del segle XIV, i sense ser un edifici de grans dimensions, té bellíssimes proporcions. 

La Catedral
Cuina de la casa-museu
Pati de la casa-museu
Interiors de la casa-museu
Interior del Col·legi Santo Domingo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada