dissabte, 29 de març del 2014

Opinió - Sara Cambra - Festeres i Quintos a Fontanars

Fotos de l'autora de l'article

Festeres i Quintos a Fontanars dels Alforins

 
  Sara Cambra Pastor
El meu poble, Fontanars dels Alforins, és un poble menut, on tots ens coneixem i tots ens ajudem els uns als altres. Celebrem moltes festes, algunes d'elles són: Sant Antoni, en honor al patró del poble, Moros i Cristians, i també una festa, organitzada durant tot l'any per les festeres i els quintos, que són aquells que fan divuit anys. Aquesta festa la fem en honor a la Mare de Déu de la Immaculada.
La festa se celebra l'últim cap de setmana de juny. Hi ha orquestra, castell de focs artificials, mascletada, paella gegant, i molts actes més. Per a poder fer totes aquestes coses, es necessiten molts diners, de la gestió dels quals s'encarreguen durant tot l'any sencer els festers. Venen loteria totes les setmanes, organitzen festivals, fan discomòbils, rifes, i tot això requereix molt de temps i dedicació per a poder portar la festa endavant. Casualment, per als festers és l'any que més han de dedicar-se als estudis, i unes coses i les altres, són molt difícils de compaginar. Han d'acudir a molts actes i és molta responsabilitat per a gent d'eixa edat menejar tants diners.
Per altra banda, ser fester o no, és decisió de cadascú, ja que ningú t'obliga a ser-ho. Portar la comptabilitat no és gens fàcil, ja que encara són prou joves, però això els ajuda a madurar i veure que tot requereix un esforç i un temps per a que tot isca bé. És un any de cansament, d'alguns mals humors, de festes i, el principal, de passar-ho bé tots els festers junts i riure's.
Jo, estic vivint-ho aquest any, i les coses costen. Però junts i amb constància pense que ens eixirà tot bé, i aquell dia lluirem ben guapos i amb un gran somriure, i pensarem com de bé ens ho hem passat i les poques ganes que tenim que arribe la seua fi.
                                                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada