dijous, 13 de març del 2014

Estudis de potsgrau a l'IES l'Estació


Cinc estudiants realitzen les pràctiques de màster de postgrau a l'IES l'Estació


El Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària habilita per poder impartir la docència en centres educatius públics i privats.

 Castellà, Dibuix, Filosofia, Matemàtiques i Valencià són les àrees impartides enguany al nostre centre


Carlos Segura, Elena Quiñones, Cristina Oltra, Jordi Pla i Laura Gandia

 Durant el present curs, a l'IES l'Estació hem tingut la sort de gaudir amb la presència de cinc joves, recentment llicenciats i llicenciades, que han decidit fer les pràctiques del Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària en el nostre centre. La seua joventut, la seua preparació, el seu alt nivell d'exigència i la seua gran il·lusió resulten tan reconfortants que sembla contagiar-se tant entre el professorat com entre l'alumnat. Són joves de sobres preparats i preparades, disposats i disposades a ocupar per ple dret el lloc que es mereixen en la nostra societat. Els hem entrevistat tots cinc. De segur que les seues paraules també us ompliran d'una energia molt positiva. 

Elena Quiñones és d’Ontinyent i va estudiar al nostre centre; després va acabar Filologia Hispànica (ara, Grau en Estudis Hispànics). Ens explica que va elegir filologia perquè li agradava molt llegir i, sobretot, perquè en l’etapa d’estudiant d’ESO i Batxillerat li interessaven especialment els continguts de llengua: morfologia i sintaxi, història de la llengua, tipologies textuals, etc. De la seua carrera, li ha agradat molt l'estudi de la gramàtica. Quan li demanem a quin tipus d'alumnat pot interessar-li filologia ens diu: "Jo la recomanaria a aquells alumes que els interesse molt la matèria de llengua i de literatura".
Joan, Pepe, Jordi, Laura,Vicent, Carlos, Fernando, Elena i Cristina (professorat i alumnat)
Una altra filòloga és Cristina Oltra, que és de Quatretonda. Va estudiar a l’IES Les Foies de Benigànim i després va cursar l’última promoció de llicenciatura en Filologia Catalana a la Universitat de València. "Vaig triar aquesta carrera perquè  quan anava a l’institut m’agradava la literatura i la llengua. Llegia molt, sobretot en català", ens explica. Allò que més li ha agradat de la seua carrera és la manera en què alguns professors tracten la literatura i la llengua. "Recomanaria la meua carrera a tots aquells alumnes que els agrade la llengua i la literatura. He gaudit molt realitzant la carrera i he sigut molt feliç, no sols per els continguts que he aprés sinó també pels companys meravellosos que he conegut", ens diu.
Jordi Pla ve d'Albaida i va fer el Batxillerat a l'institut Josep Segrelles. Després es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de València. "El que més m'ha agradat de la carrera és la consciència d'anar adquirint una maduració personal i intel·lectual, que va lligada a una gran varietat de temes, perquè Filosofia és una carrera molt interdisciplinar", ens explica.
Laura Gandía va estudiar a l’IES l’Estació i després es va llicenciar en Matemàtiques a la universitat de València. Quant a la seua carrera ens diu: "M’ha agradat moltíssim. En general el contingut és molt abstracte, té poc a veure amb les matemàtiques pràctiques que es veuen a l’institut, però aquest nivell d’abstracció ens permet ser capaços de poder entendre altres matèries com podria ser física, ja que les matemàtiques són el llenguatge de la ciència. També m'ha encantat l’ambient de la facultat. Érem tothom com de la família, incloent el professorat, els conserges, les dones de la neteja...".
Carlos Segura és d'Ontinyent. Va estudiar l'últim curs de Batxillerat a l'IES l'Estació i després Belles Arts a l'Acadèmia de Sant Carles de València."Si vaig escollir Belles Arts va ser perquè sempre m'ha agradat tot el que envolta el món visual. Ha sigut una experiència que recomane a qualsevol que tinga curiositat per l'entorn que l'envolta, per expressar-lo a través d'imatges i sobretot, per experimentar", destaca. Quant al màster que ara hi realitza, explica  que exercir de docent en un futur seria una bona forma de transmetre als alumnes allò que més li agrada, que és l'art. De l'IES l'Estació li agrada molt la seua localització, allunyada relativament de la ciutat, i també l'entorn i la proximitat del professorat.
Elena Quiñones ens diu que té una impressió totalment positiva del nostre centre. "L’acollida del meu tutor de pràctiques, Fernando, de la resta de professors i dels alumnes ha sigut immillorable. Estic molt contenta d’estar en aquest centre", afirma. Cristina Oltra va triar l'IES l'Estació per recomanació d'una amiga seua i antiga alumna del nostre centre, Marta Reig. Hi destaca molt positivament la bona relació entre el professorat i l'alumnat. Quant a dedicar-se a l'ensenyament, ens explica que sempre s'hi havia sentit atreta, ja que alguns membres de la seua família són professors
José Félix i Jordi (professor i alumne)
 Jordi Pla ens diu que està fent aquest màster ja que des que va començar a estudiar Filosofia sabia que volia dedicar-se a la docència. Sempre li ha agradat ensenyar i aquest màster és necessari per a poder presentar-se a les oposicions a professorat.
Per la seua banda, Laura Gandia ens explica: "Estic fent aquest màster perquè sempre he volgut ser professora de matemàtiques, i és un requisit necessari per a poder exercir de docent. Per què a l’IES l’Estació? Doncs perquè jo vaig estudiar en aquest centre, i tenia ganes de tornar algun dia per veure com és el dia a dia des del punt de vista del professorat. A més a més, sempre és un plaer rebre consells de professors que t’han donat classe".
Igualment, Elena Quiñones ens diu que sempre s’havia plantejat dedicar-se a la docència. "Per a mi, el treball del professora de Secundària era un treball atractiu. Ara, amb les pràctiques estic comprovant-ho i gaudint moltíssim. Espere poder dedicar-m'hi".
Els preguntem als cinc quins consells donarien a l'alumnat actual del nostre institut.
Elena Quiñones: "Avui la societat s'ha tornat més competitiva i la preparació i la nota és fonamental per a tot. Jo els diria que quan hagen d'elegir què estudiar, en què matricular-se, que no escolten ningú; que facen el que pensen que els farà més feliços. D'aquesta manera, bona part de l'èxit estarà assegurat".
Laura Gandia: "El meu consell és que no deixen d'estudiar, i que tant si el seu objectiu és anar a la universitat o fer un cicle formatiu, que trien l'opció que més els agrade, perquè si a un li agrada el que estudia, no tindrà cap problema a traure's el cicle o carrera corresponent".
Cristina Oltra: "És molt important saber allò que volen estudiar i quin és el camí que volen emprendre, així tindran una motivació per poder aconseguir l’objectiu que prèviament s'han fixat. Han de tenir clar que no han de ser bons, han de ser els millors".
Jordi Pla: "Quan jo estudiava a l'institut d'Albaida molts companys van deixar els estudis per anar a treballar a les fàbriques de tèxtil o a l'obra. Llavors això era possible, però hui no. No hi ha una alternativa per a la gent que no vol seguir estudiant, i a més, vivim en un món cada vegada més competitiu i per a obtindre qualsevol feina serà necessari tindre el títol de Batxillerat.
Carlos Segura: "Jo simplement els diria que aprofiten el temps i disfruten del centre i dels companys, i que una vegada fora, si van a seguir estudiant, que siga allò que realment els motive".
Des de L'ANDANA, no ens queda més que expressar la nostra satisfacció per poder comptar en el nostre centre amb persones com elles i ells, joves d'avui en dia sobradament preparats i preparades que afronten amb il·lusió el seu futur. Moltes gràcies per la vostra energia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada