dimarts, 2 de maig del 2023

Dos alumnes de l’IES L’Estació, Premis Sambori 2023

Guillem Cambra Picado guanya el Sambori per tercer any consecutiu amb «Vull ser de la colla»

L’altra guardonada d’enguany ha sigut Roser Abad Espí, amb «València 2036»

Guillem mostra orgullós el reconeixement

Els Premis Sambori de narrativa escolar de la Vall d’Albaida, un concurs literari en valencià organitzat per Escola Valenciana i adreçat als més joves, ja han donat a conéixer els seus guanyadors.

En la categoria «Segon cicle de Secundària», el guardonat ha sigut Guillem Cambra Picado, que ha tornat a captivar el jurat amb «Vull ser de la colla», un treball escrit a mà i amb un codi QR que ens parla de la seua afició pels aplecs de Gegants i Cabets d’Ontinyent i per aquelles trobades i cercaviles on totes aquestes figures del folklore català són un element essencial de les festes majors de moltes localitats. «Fou molt emotiu que Sara Ureña recollira el premi de Guillem», reconeix Isa Picado, mare del guardonat. «Sara significa molt per a nosaltres, especialment per al meu fill. Així que un trosset del premi és també seu».

Roser, durant l'entrega del premi

En les categories superiors, l’afortunada va ser Roser Abad Espí, una jove de 1r de Batxillerat que va deixar bocabadats els membres del jurat amb el seu relat distòpic «València 2036», una narració sobre un futur indesitjable on existeix un cos de policia especialitzat a empresonar gent inactiva a les xarxes.

L’acte de lliurament dels XXV Premis Sambori es va celebrar el passat 21 d’abril a la Sala Gomis d’Ontinyent. Aquests guardons van nàixer l’any 98 com una iniciativa d’un grup de persones apassionades per la lectura i l’escriptura en valencià amb un desig: despertar els mateixos sentiments en tots els joves de la nostra terra.

Fran Albero, director de l'IES L'Estació, i Sara Ureña, cap d'estudis d'ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada