dimecres, 10 de maig del 2023

Dos alumnes del centre passen a la fase provincial de la XXIII Olimpíada Matemàtica

Marc, realitzant la prova per equips

Dos joves de 3r d’ESO de l’IES L’Estació, Marc Gisbert Terol i Lucía Ribera Vidal, acaben de superar la fase comarcal de les Olimpíades Matemàtiques que organitza la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwarizmi, celebrades el 25 de març a l’IES Josep Ribera, ubicat a Xàtiva. Aquesta victòria els ha permés competir el passat cap de setmana en la fase provincial de Sagunt, en concret, a l’institut Clot del Moro. Com que finalment no s'han classificat, no podran concursar en la competició autonòmica, prevista per als dies 27 i 28 de maig.

La prova que han d’afrontar els estudiants en aquest tipus d’olimpíades consta de dues parts: una individual i altra de velocitat per equips. En total, s’han inscrit en la província de València 1486 joves, que pertanyen a algun dels 133 centres educatius participants. En representació del nostre institut van acudir a la fase comarcal onze alumnes d’Educació Secundària Obligatòria.

Amb aquesta olimpíada, els organitzadors pretenen fomentar una actitud positiva cap a les matemàtiques, potenciant la capacitat de raonar i el gust per la resolució de problemes a través d’una activitat formativa, lúdica i creativa que promou la convivència, l’intercanvi d’idees i l’amistat entre estudiantat i professorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada