divendres, 28 d’abril del 2023

L’Estació iniciarà el curs 23/24 en el segon aulari prefabricat més gran de la CV

Més de 50 anys després de la seua inauguració l’any 70, l’IES L’Estació afronta amb una mirada il·lusionada un dels reptes més complicats de la seua història: encapçalar i organitzar un trasllat el més moderat i natural possible. Perquè segons els terminis previstos, el proper curs escolar començarà al setembre en uns espais provisionals però completament equipats, unes instal·lacions que seran l’avantsala, en un futur que cada vegada es concreta més, d’un modern immoble de nova construcció, i integrat en la natura que l’envolta, que donarà resposta a les necessitats educatives del segle XXI. 

«La mudança del vell edifici actual als aularis prefabricats no va a suposar cap entrebanc ni cap minva per a continuar amb la tasca de qualitat encetada en els últims anys pel professorat i l’equip directiu», explica el director del centre, Francesc Albero Devesa, que ha assegurat que en els pròxims mesos s’habilitaran tots els espais necessaris perquè els estudiants inicien les classes amb normalitat. De fet, la inversió destinada a la construcció de l’aulari prefabricat, el segon més gran del nostre territori, serà considerable, el que farà possible que aquest edifici temporal estiga dotat, entre molts altres serveis, de gimnàs i tinga la capacitat de connectar les dues plantes, amb totes les garanties de seguretat i amb aules amples i còmodes que acolliran als estudiants durant els vinents cursos.

Però tot aquest continent seria ineficaç sense un excel·lent contingut. En aquest sentit, el professorat de l’IES L’Estació, un centre no ancorat en el passat, aposta pel treball innovador i les noves línies educatives que reflecteix la normativa que ha entrat en vigor enguany, la LOMLOE. Lluny queden ja les històriques classes magistrals on l’alumnat era un simple receptor passiu. És més, comptem entre la nostra plantilla amb professionals altament qualificats, docents involucrats que participen activament en programes Erasmus per a formar-se a l’estranger i que sustenten el seu treball en conceptes clau com per exemple la creativitat, la gestió de les emocions, el benestar mental, la transversalitat de coneixements o la inclusió educativa. Per això, s’ha implementat enguany un servei d’assistència per a aquells joves que necessiten parlar de tot allò que els preocupa. Es tracta de l’Espai Escolta, un espai integrat per professorat i alumnat amb capacitat d’escoltar de manera atenta i empàtica.

A més, l’IES L’Estació començarà el proper curs amb una potent i renovada oferta formativa per a adaptar-se a l’alta demanda de la Formació Professional. Així, al recentment incorporat CFGS de Transport i Logística cal sumar ara el de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, que aporta coneixements per a desenrotllar aplicacions informàtiques en l’àmbit de la gestió empresarial, els negocis, l’entreteniment i la informàtica mòbil.

Pel que fa al Batxillerat, el nostre centre continua donant suport al torn del nocturn, una opció que permet, en molts casos, treballar i estudiar a un perfil d’alumnat més adult. Com a novetat, a les quatre modalitats consolidades, l’IES L’Estació afegeix la quinta alternativa de la LOMLOE: el Batxillerat General, amb competències de totes les variants anteriors, de manera que l’estudiant no renuncia a una formació que inclou les lletres, les ciències i les arts. La incorporació d’aquesta modalitat farà del nostre institut l’únic de la comarca que ofertarà tots els tipus de Batxillerat.

No t’ho penses més i forma part ja d’aquesta gran comunitat educativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada