divendres, 14 de febrer del 2020

L’alumnat de 4t d’ESO repobla les rodalies de l’IES L’Estació

En commemoració del Dia de l’Arbre a la Comunitat Valenciana, l’alumnat de Cultura científica de l’IES L’Estació ha estat repoblant les rodalies del centre amb la finalitat de retornar CO2 a la terra i eliminar d’aquesta manera bona part de la contaminació atmosfèrica produïda, en molts casos, per l’acció directa o indirecta de l’ésser humà. Segons explica el professor Salvador Argente, promotor de la iniciativa, el propòsit d'aquest projecte no sols és millorar l'entorn de les instal·lacions, sinó també sensibilitzar els joves de la necessitat de conservar un context natural tan privilegiat com el del centre educatiu ontinyentí. 
Mentre que alguns escolars realitzaven aquesta acció, altres han aprofitat els espais recuperats al marge per a utilitzar les branques caigudes durant la borrasca Glòria, retallar-les i així beneficiar-se dels dipòsits de sediments en la repoblació. Totes aquestes tasques, denominades ‘Regeneració de talussos’, començaren fa dos anys i ara han donat els seus fruits. “Hui podem dir que dels treballs d'altres anys, els sediments han retornat”, explica el docent i biòleg, “i ja recuperats  serveixen  per a plantar la primera carrasca en eixos espais on la terra havia desaparegut”.
Sens dubte, un projecte que denota un fort compromís amb la natura i que contribuirà a l'increment del patrimoni vegetal de l'institut i a la promoció de la cultura de l'arbre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada