divendres, 28 de febrer del 2020

Quatre alumnes de DAW es classifiquen tercers en la competició GoogleHashCode

JuanLu Belda, Raúl Ojeda, Iván Perez i Jordi Llopis, que estan cursant enguany 2n de Desenvolupament d’Aplicacions Web a l’IES L’Estació, han quedat tercers en el GoogleHashCode, una competició organitzada anualment per Google on es plantegen diferents reptes informàtics que els estudiants inscrits, utilitzant un determinat llenguatge de programació, han de resoldre amb creativitat i coneixements tècnics. El repte de la present convocatòria era descobrir per a GoogleBooks la manera més idònia per a indexar amb la menor velocitat possible llibres procedents de múltiples biblioteques, editorials o tendes.
Els quatre joves, congregats en un equip anomenat BASE64, participaren a Alacant des de la seu de l’empresa Everis, que va crear un HUB lloc on els participants es troben físicament per a poder concursar durant la competició— amb deu equips que gaudiren de l’experiència. Amb un resultat de 21 milions de punts (la puntuació màxima mundial ha sigut de 27), JuanLu, Raúl, Iván i Jordi obtingueren la tercera posició dins d’aquest HUB.
L’objectiu del concurs, que es convoca internacionalment, no sols és compartir amb altres programadors alternatives i propostes diferents per a solucionar reptes, sinó també planificar en equips coordinats les tasques que comporta la resolució del desafiament informàtic. És així com Google identifica les ments més obertes que afronten els problemes de forma extraordinària. “Per als nostres alumnes”, comenta Yolanda Monerris, “aquest treball dinàmic i en equip, on posen en comú les seues habilitats amb altres programadors, és un ingredient imprescindible que els ha permés millorar les seues capacitats de superació personals i tècniques”.
Hash Code va ser creat l’any 2014 per alguns enginyers de l’oficina de Google a França, els quals van idear una competició de codificació que els motivara en el seu treball diari. En la competició d’enguany han participat al voltant de 10.000 programadors de tot el món.
Des del centre agraïm als membres de l’empresa Everis la magnífica acollida que van tindre amb els nostres alumnes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada