dijous, 6 de febrer del 2020

La comunitat educativa de l’IES L’Estació celebra el Dia de la Pau

El passat divendres 31 de gener els xics i xiques de 1r d'ESO de l'IES L'Estació es van sumar a una efemèride que commemorem any rere any en tots els col·legis i instituts: el DENIP, el Dia Escolar de la No Violència i de la Pau, una jornada que els nostres estudiants més joves compartiren amb l'alumnat del CEIP Lluís Vives.
Com podem comprovar, la comunitat educativa del nostre centre ha defensat un any més la cultura de la concòrdia durant aquesta jornada ludicofestiva en la qual no han faltat ni la música, ni els jocs tradicionals ni les activitats esportives preferides pels escolars.
Però l’objectiu d’aquest encontre entre els dos centres educatius no sols és compartir un dia altament emotiu, sinó també facilitar la integració d’aquell alumnat de primària que el curs vinent pujarà al nostre institut per a cursar l’etapa de secundària.
Cada 30 de gener —i, evidentment, la resta de l'any— els centres educatius s'erigeixen en protectors de la pau i l'harmonia entre persones de diversa procedència i diferents maneres de pensar. Un 30 de gener de 1948, Mahatma Gandhi, líder pacifista que va promoure la cultura de la no violència, fou assassinat pel simple fet de defensar aquestes idees. Des d'aleshores la seua figura, immortal, ha sigut reconeguda mundialment. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada