dilluns, 4 de novembre del 2019

Visita a les diverses exposicions de l'Institut Valencià d'Art Modern

L'alumnat de 2n de Batxillerat Artístic i el grup de l'optativa de Plàstica de 1r d'ESO —acompanyats pels professors Vicent Lladosa, Mar Sancho i Celia Vidal— han visitat fa uns dies l'IVAM, on han tingut l'oportunitat de contemplar les últimes exposicions que oferta aquesta institució l'objectiu de la qual és la investigació i difusió de l'art modern i contemporani.
La mostra que va captar més l'interés dels estudiants fou la de Jean Dubuffet (1901-1985), un artista polifacètic que no sols es va centrar en les arts plàstiques o escultòriques, sinó també en la música, la poesia o fins i tot l'anàlisi de la cultura i de l'art de la seua època. L'exposició, que consta d'una cuidada selecció de 200 obres (pintures, escultures, dibuixos i gravats), ofereix al públic una aproximació a l'obra de Dubuffet a partir d'una nova perspectiva basada en la història, la cultura i l'antropologia.
La segona proposta artística programada en la visita fou Reinventant la representació: art holandés d'entreguerres, una mostra on s'exhibeixen, per primera vegada a Espanya, diverses obres d'aquest crucial període creatiu de l'art d'Holanda.
L'última col·lecció visitada va ser la de Lara Almarcegui, que ha possibilitat submergir-se en el volcà d'Agras de Cofrentes per a reflexionar sobre els drets miners.
Els escolars de l'IES L'Estació també aprofitaren el viatge per a visitar la col·lecció permanent de l'IVAM, formada per les obres d'artistes com Julio González (1876-1942) i Ignacio Pinazo (1849-1916).
Una activitat que, en definitiva, ha permés descobrir nous llenguatges artístics, aprofundir en el coneixement de l'entorn i de la història a través de l'art així com conéixer noves tècniques d'expressió. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada