divendres, 8 de novembre del 2019

Eixida al Pou dels Cavalls per a recollir diverses mostres de la natura

L'alumnat de l'IES L'Estació analitza l'estat del riu Clariano
Amb autèntica curiositat i vocació científica, l'alumnat de 4t d'ESO de L'IES L'Estació ha realitzat una eixida al Pou dels Cavalls amb la finalitat d'assimilar el procediment més apropiat per a la recollida de mostres de macroinvertebrats, terme amb què es fa al·lusió a un conjunt d'animals sense columna vertebral, com ara els insectes, els mol·luscos o els anèlids. Aquesta operació, guiada pels professors Salvador Argente i Cristina Sabater, tots dos del Departament de Biologia, tenia un objectiu ben evident: poder fer un seguiment de l'estat del riu Clariano a l'altura del Pou Clar.
Després d'observar el paratge i estudiar visualment l'entorn, aquests joves científics van comptar amb les explicacions de la Fundació Limne, una organització sense ànim de lucre que vetla per la conservació dels ecosistemes aquàtics. Sara, membre d'aquesta fundació, fou l'encarregada d'aclarir les tasques que havien d'efectuar els joves, que ben equipats i amb sabates adequades entraren en grups de tres al riu per a fer un estudi dels tipus d'animals invertebrats que s'hi troben i de les característiques de les aigües (nitrats, PH, grau d'oxigen...). "El resultat ha sigut prou positiu i tant el riu com les seues rodalies han tret una mitjana de notable", confirma Salva Argente.
Segons el biòleg, aquestes tasques es realitzaran, previsiblement, dues vegades a l'any i en elles participaran els alumnes de l'IES L'Estació matriculats en la modalitat científica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada