dilluns, 11 de novembre del 2019

L'IES L'Estació organitza un Taller de sexualitat per a les famílies impartit pel sexòleg municipal

Combatre la manca d'educació sexual en la societat. Aquest és l'objectiu principal del taller que ha organitzat l'AMPA de l'IES L'Estació per a aquest dilluns, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la direcció del centre. La xerrada, a càrrec del sexòleg municipal, Xavier Marian, pretén desmuntar algunes de les creences errònies que obstaculitzen l'expressió natural de la sexualitat. "Els adults no hem rebut una educació formal com podria ser en altres àrees del coneixement", explica aquest expert, "per això no és estrany que part de les nostres actituds i dels nostres coneixements estiguen basats en mites".
El taller, adreçat bàsicament a les famílies de l'institut, abordarà la qüestió des de diverses perspectives, incidint en la dimensió biològica, psicològica i sociocultural de la sexualitat i oferint la possibilitat d'una major intervenció i interacció dels assistents.
Com a sexòleg que imparteix habitualment xerrades als més joves, Xavier creu que, en general, la societat no prepara d'una manera adequada les noves generacions per a gaudir d'una sexualitat sana. "Si no es planteja una intervenció a escala major", comenta, "és molt probable que la seua font d'informació inicial i bàsica siga la pornografia, les sèries de TV o les cançons, amb la conseqüent transmissió de mites i actituds malsanes".
Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València, Xavier Marian ha realitzat part de la seua formació en sexologia en institucions privades. El seu currículum també inclou un màster en sexologia i té una dilatada trajectòria com a psicòleg escolar, monitor d'educació sexual, terapeuta sexual i psicoterapeuta d'orientació sexual.
La xerrada que oferirà aquest dilluns a les 19:30 h al saló d'actes de l'institut serà la primera de les tres que estan planificades per al present curs escolar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada