dimarts, 26 de novembre del 2019

L'IES L'Estació rebutja la violència sexista amb un miniespectacle teatral

La marea violeta torna, com cada 25 de novembre, a l'IES L'Estació, on un grup de joves matriculats en l'assignatura d'Arts Escèniques ha escenificat una breu obra teatral per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Durant la representació, que va tindre lloc a la pista de bàsquet del centre, s'il·lustraren algunes situacions quotidianes de caràcter masclista amb l'objectiu de denunciar totes les expressions de violència exercida sobre les dones (agressió física, maltractament psicològic, micromasclismes, actes sexuals forçats...).
La materialització d'aquest miniprojecte ha sigut possible gràcies a la coordinació de diversos departaments i a la implicació dels joves actors, que han interpretat un guió elaborat durant les classes de l'optativa d'Arts Escèniques, impartides pel professor de Música Héctor Gómez Vadillo. Del disseny artístic dels decorats s'han encarregat tant la professora Celia Vidal com els seus estudiants de l'assignatura de Plàstica de 4t d'ESO. També hem d'agrair la participació de la coordinadora d'igualtat de l'institut, Júlia Sanchis Tolsà, així com de la nostra orientadora, Estrella Bataller.
Aprofitem per a recordar que fins al proper 29 de novembre un grup d'alumnes de 4t d'ESO gestionarà a l'hora del pati un punt violeta instal·lat a l'entrada de la cafeteria.
Cada 25 de novembre commemorem el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, una data que fou elegida per a honrar la memòria de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques assassinades l'any 1960 a la República Dominicana per ordre del dictador Rafael Leónidas Trujillo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada