dilluns, 24 d’abril del 2023

Representació de «L’abraçada dels cucs», de CACTUS TEATRE

L'IES L'Estació acull la representació de L'abraçada dels cucs dins de les activitats de la 7a Setmana Pedagògica d'Ontinyent

Informa Laura Barberà Borràs

Els actors amb una representació de l'institut

L'emblemàtic saló d'actes de l'IES L'Estació s'ha convertit aquest dijous 20 d'abril en una veritable sala de teatre, amb el muntatge i representació teatral de L'abraçada dels cucs, text de Paula Llorens i direcció de Sergio Caballero, que, a més donen vida a Clara i Miquel, els protagonistes. Aquesta proposta teatral ha estat finalista amb tres nominacions als premis MAX de les Arts Escèniques 2023: Millor Espectacle Revelació, Millor actor i Millor disseny d’il·luminació.

Vora 500 adolescents dels instituts de secundària d'Ontinyent, en les dos sessions que s'han programat, han pogut, d'una banda, gaudir d'una obra teatral d'alta qualitat i d'altra banda, reflexionar al voltant d'una problemàtica que afecta directament la joventut i sovint silenciada, un tema considerat tabú per la societat, fins fa ben poc: el suïcidi. L'espectacle aborda el tema de la salut mental des de la comèdia, cosa que fa que siga molt més fàcil acostar-s'hi, sense tabús però amb un missatge d'esperança i d'amistat.

Com a punt final, la representació ha comptat amb un col·loqui de l'alumnat amb els actors on s'han pogut abordar qüestions com ara l'escriptura teatral, aspectes tècnics o la funció del teatre com a reflex de les problemàtiques socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada