dilluns, 6 de juny del 2022

Projecte intercanvi Rapsodes Ontinyent-Dénia

Una trobada molt esperada amb l'alumnat de Dénia

El passat dimarts 10 de maig vam fer la primera trobada a Ontinyent del projecte d'intercanvi Rapsodes

Irene Cambra Picado, Joan Orquín Bartolomé i Rubén Molina Molina

Ontinyent (València) 

Els alumnes de l’institut Sorts de la Mar de Dénia van fer una esperada visita a Ontinyent a l’alumnat de 3r d’ESO de l'IES L’Estació. El dia va començar amb il·lusió i nervis. Les professores d'ambdós instituts havien assignat prèviament una parella o en el cas d’alguns companys i companyes un trio amb "els de Dénia", en la qual sols havien tingut unes poques interaccions per correu electrònic. Van arribar al poble al voltant de les 9:15 hores, tots estaven impacients per veure qui era la persona amb qui s'havien escrit les passades setmanes. Quina emoció de conèixer-los! El primer que van fer va ser buscar a la parella corresponent de cada alumne per poder fer la primera activitat del dia. 

Acte seguit, l’alumnat va romandre al saló d’actes de l'institut per fer-los un acte de benvinguda. L'alumnat de 3r ESO A va ser l'encarregat d'organitzar una xicoteta activitat per trencar el gel, on s’havia d’anar responent preguntes de mar i muntanya, reptes de futur i un test d’intercanvi per conèixer-se millor. Les preguntes tractaven sobre coses típiques de Dénia i Ontinyent com menjars, festes, música, etc. i també altres qüestions més personals com algun esport o estil de música.

La següent activitat va ser preparada pels alumnes de 3r ESO C juntament amb la seua professora de Geografia i Història, un itinerari molt ben explicat per la vila i alguns llocs emblemàtics d’Ontinyent, inclús van contar algunes llegendes del poble i el significat d’alguns llocs que van visitar com el safareig, el mirador, la plaça de l’Ajuntament o el pont Vell.

La ruta turística recorreguda va comptar amb  una gran varietat de parades amb explicacions fetes a partir de la investigació dels companys i companyes de 3r ESO C, passant per esglésies com la de Santa Maria o la de Sant Carles Borromeu i carrers importants com el Carrer de Maians o el Carrer Cordellat, entre d'altres punts d’interés. Va resultar un recorregut ben interessant!

Cap a la 13:00 hores va ser l’hora dels adeus. Tot l'alumnat d'ambdós instituts, un de mar, altre de muntanya, es van acomiadar i ara només compten els dies per a tornar a veure's les cares a la propera trobada a Dénia. Quina il·lusió! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada