dilluns, 13 de juny del 2022

Cap a Dénia: III Crònica del Projecte Rapsodes

TORNEN ELS INTERCANVIS DEL PROJECTE RAPSODES: L’ALUMNAT DE TERCER APRÉN I GAUDEIX A DÉNIA

FET PER: Neus Pons, Fátima Sánchez, Luis Stanciu - 3ESOC

El passat dilluns 23 de maig, l'alumnat de tercer d’ESO de l'IES L'Estació d’Ontinyent va fer un viatge a Dénia per poder retrobar-se amb els seus companys del projecte de Rapsodes de l’IES Sorts de la Mar. Durant tot el trajecte, van estar emocionats i amb moltes ganes de veure'ls de nou i, a més a més, de conéixer Dénia.

El primer que va poder apreciar a la seua arribada a Dénia l'alumnat de tercer de l'IES l'Estació, van ser els seus companys de l’IES Sorts de la Mar, contents de poder tornar-los a veure. Després d’una càlida i agradable benvinguda, van entrar al centre, on el professorat els va rebre amb un gran somriure. Després, els van portar a una gran sala, on els van explicar les activitats que realitzarien al llarg del matí.

Al cap d’una bona estona, entre rialles i nervis, anaren al gimnàs del centre, on tothom va participar fent un Kahoot sobre paraules i expressions pròpies de cada poble.

A continuació, van conéixer el professor d’Educació Física de l'institut, el qual els va explicar alguns dels típics jocs valencians com ara la pilota i el raspall, a més d'ensenyar-los les instal·lacions del gran pavelló. Segons va comentar el professorat, el futur institut de l'IES L'Estació tindrà unes instal·lacions semblants. Són una meravella! 

Acte seguit, el professor els va ensenyar el trinquet que hi havia, i encara més interessant, minuts més tard, es va disputar un partidet de pilota valenciana, un "Dénia-Ontinyent", com no podia ser d'altra manera, el qual finalitzà amb la victòria de l’equip ontinyentí. Tant el professorat com l’alumnat van gaudir molt aquest partit.

Després d'esmorzar al pati de l'institut, tot l’alumnat i professorat de Dénia va preparar un recorregut pels llocs i monuments més emblemàtics de la zona. A la vegada que avançaven, el professor d'Història els anava contant a poc a poc la història de la ciutat i dels llocs emblemàtics per on passava l'expedició, i de vegades, contava alguna anècdota o curiositat, com que Dénia va ser sacsejada per la pólvora en la Guerra de Successió (XVIII) o com havia augmentat la població, cosa que ha afectat a l'ús habitual de la llengua de la ciutat, el valencià. 

Intrigats i emocionats durant la travessia, l’alumnat d’Ontinyent va conéixer alguns dels llocs més destacats de la ciutat: el carrer Camps, l’Ajuntament de Dénia, el refugi antiaeri o el fascinant mirador del castell i, com no, la platja, destinació ben esperada on s'hi van estar una bona estona refrescant-se i gaudint del mar i del bon oratge que els acompanyava.

El temps va passar de seguida i sense gairebé adonar-se'n, ja era hora de marxar. L'alumnat "de mar i muntanya" es va acomiadar dels seus companys i amics de Dénia amb certa enyorança. Finalment, muntaren a l’autobús amb un somriure, pensant en tot el que havien aprés durant aquesta excursió́ i contents per les noves amistats que havien fet.

Sense dubte un viatge memorable! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada