Text: Paloma Tortosa, professora d’Educació Física
El passat divendres 25 de febrer ens visitava Maria José Penadès Pérez, experta
en Nutrició intel·ligent. Va realitzar un taller teoricopràctic amb l’alumnat
de 2n de Batxillerat de l’assignatura optativa Educació fisicoesportiva i
salut. Aquest alumnat farà el bot imminent a la vida universitària… Però estan
preparats per a guisar de forma autònoma i no caure en el menjar precuinat?
La primera part del taller va ser teòrica i exposava aspectes tant
importants com l’etiquetatge dels productes, els ingredients que contenen, el valor
nutricional i com s’aconsegueix el plat saludable segons les circumstàncies. A
més a més, els presentà apps recomanables en matèria de qualitat dels productes
a l’hora de fer la compra i els explicà la ferramenta de moda, el “Nutriscore”,
amb els seus avantatges i inconvenients.
Dotar d’esperit crític en allò que consumim i perdre la por a cuinar de
forma saludable fugint dels ultraprocessats foren alguns dels objectius. En la
segona part del taller, ens vàrem posar mans a l’obra i cuinàrem cinc receptes
amb l’única ajuda del microones i valorant la senzillesa i mancança de temps
pròpia dels joves estudiants.
L’alumnat va poder comprovar com amb una mica d’idea es poden aconseguir
plats saborosos al temps que saludables… I no varen deixar ni les molles.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada