dimecres, 2 de març del 2022

Cuina ràpida saludable per a futurs universitaris: l’altre ‘fast food’

Text: Paloma Tortosa, professora d’Educació Física

El passat divendres 25 de febrer ens visitava Maria José Penadès Pérez, experta en Nutrició intel·ligent. Va realitzar un taller teoricopràctic amb l’alumnat de 2n de Batxillerat de l’assignatura optativa Educació fisicoesportiva i salut. Aquest alumnat farà el bot imminent a la vida universitària… Però estan preparats per a guisar de forma autònoma i no caure en el menjar precuinat?

La primera part del taller va ser teòrica i exposava aspectes tant importants com l’etiquetatge dels productes, els ingredients que contenen, el valor nutricional i com s’aconsegueix el plat saludable segons les circumstàncies. A més a més, els presentà apps recomanables en matèria de qualitat dels productes a l’hora de fer la compra i els explicà la ferramenta de moda, el “Nutriscore”, amb els seus avantatges i inconvenients.

Dotar d’esperit crític en allò que consumim i perdre la por a cuinar de forma saludable fugint dels ultraprocessats foren alguns dels objectius. En la segona part del taller, ens vàrem posar mans a l’obra i cuinàrem cinc receptes amb l’única ajuda del microones i valorant la senzillesa i mancança de temps pròpia dels joves estudiants.

L’alumnat va poder comprovar com amb una mica d’idea es poden aconseguir plats saborosos al temps que saludables… I no varen deixar ni les molles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada