divendres, 4 de març del 2022

El Claustre de professors condemna públicament l'atac homòfob al company de Bétera

MANIFEST EN SOLIDARITAT AMB EL COMPANY DE L’IES ALFÀBEGUES DE BÉTERA QUE HA PATIT UNA AGRESSIÓ HOMÒFOBA 

CRIDA A LA SOCIETAT PER DEFENSAR EL DRET DE LA LLIBERTAT SEXUAL I LA REBUTJA A QUALSEVOL TIPUS DE VIOLÈNCIA 

Miquel Álvarez, professor agredit
Foto: Gabriel Utiel Blanco

Davant de l’agressió homòfoba patida per un company, professor de l’IES Alfàbegues de Bétera, mentre tractava de dissoldre al pati una concentració d’alumnat que exhibia banderes d’Espanya, volem expressar com a Claustre de l’IES L’Estació d’Ontinyent el nostre rebuig a aquest intolerable atac lgtbifòbic.

En primer lloc, transmetem el nostre incondicional suport i solidaritat al company agredit per una horda d’estudiants. Cap motiu ni excusa poden justificar aquests comportaments bàrbars, dels quals tots i totes podem ser víctimes.

Des de l’àmbit escolar, entenem que totes les idees que respecten els drets humans i la dignitat de les persones poden ser defensades des del diàleg, però mai amb l’ús de la violència, ni verbal ni física. A més d’impartir coneixements, és responsabilitat de qualsevol centre educador contribuir a garantir la protecció dels drets humans i els principis d’igualtat i no discriminació, continguts en els tractats signats per l’Estat espanyol.

Així mateix, és responsabilitat dels centres fer complir la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d’igualtat de les persones LGTBI. En concret, cal prendre mesures i accions, recollides en els nostres plans i programes, per a la promoció de la igualtat en la diversitat i la no discriminació dels membres del col·lectiu LGTBI.

Per tant, desde l’IES L’Estació demanem a la ciutadania que no mirem cap a altre lloc i manifestem, conjuntament, el nostre ferm rebuig a aquestes agressions de caire homòfob cap al professorat i contra qualsevol integrant de la comunitat educativa i de la societat. Perquè s’ha de continuar amb el magnífic treball en matèria d’inclusió i diversitat que realitzem des dels centres escolars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada