dijous, 22 d’abril del 2021

L’IES L’Estació i la seua AMPA, un tàndem per al bon funcionament del centre

Cada vegada amb més freqüència, les famílies estimen necessari participar de forma activa en el desenvolupament de les activitats d’un centre escolar, de manera que mares i pares arriben a formar part de la comunitat educativa a través de l’AMPA, associacions que pretenen millorar la qualitat de l’ensenyament i la formació dels estudiants. En aquest sentit, l’IES L’Estació pot presumir, sens dubte, de mares i pares.

Entre les principals iniciatives de la nostra AMPA podem destacar les seues interessants accions formatives. De fet, enguany l’associació ha programat en 2n d’ESO un Taller de mediació per a aprendre a detectar problemes, desenvolupar habilitats socials com a persona mediadora i dur a terme una intervenció que aclarisca una situació conflictiva. La bona acollida que va tindre el curset el mes passat ha fet que l’AMPA estiga estudiant la possibilitat d’ampliar el taller amb una segona sessió que permeta aprofundir en aquelles tècniques més adients per a resoldre els conflictes que puguen sorgir en l’àmbit escolar. Però aquesta no ha estat l’única acció formativa, ja que per al proper 26 d’abril està prevista l’organització d’una xerrada virtual sobre la gestió de les emocions en els adolescents.

Per altra part, l’AMPA de l’institut ha subvencionat les competicions locals de l’extraescolar de futbet així com les mascaretes morades que es van repartir el Dia Internacional de les Dones. A més, ha col·laborat econòmicament en la compra de diverses bales de palla que estan distribuïdes pels patis del centre, el que possibilita a l’alumnat rebre algunes classes a l’aire lliure, gaudint plenament de la natura.

La nostra associació de mares i pares també treballa conjuntament amb Vicedirecció, ajudant en la distribució dels llibres de text i les agendes escolars, organitzant el tradicional Concurs de Receptes Nadalenques o repartint en companyia del consistori ontinyentí la ‘manta escola’ per a combatre les baixes temperatures de l’hivern. I ara que el curs està a punt de concloure, l’AMPA ha manifestat la seua voluntat de col·laborar en la graduació de l’alumnat de 4t d’ESO i de 2n curs de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Superior.

En definitiva, totes les que hem anomenat són actuacions que no tindrien cap sentit sense aquells ingredients que, acuradament escollits i barrejats, incorpora cada dia aquesta gran comunitat educativa anomenada IES L’Estació: excel·lents professionals de l’educació, constant entusiasme pel que es fa i renovades il·lusions per un nou projecte que està a punt de començar amb la construcció del nou institut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada