dilluns, 26 d’abril del 2021

Estudiar en un entorn privilegiat

IES L’Estació, un centre amb una variada oferta educativa

Quan només falten dos mesos per a finalitzar les classes, l’IES L’Estació ja està treballant en el calendari d’escolarització per al 2021-2022. Per aquest motiu, et contem quina és la nostra oferta educativa.

Entre les novetats més significatives en Secundària, podem destacar la consolidació de l’organització del currículum per àmbits del coneixement, una mesura que enguany s’aplicava en 1r d’ESO per a facilitar la transició de l’alumnat de sisé i que el proper any, segons estipula la normativa, podrà implementar-se en segon, el que permetrà fusionar assignatures per a adaptar-se a les necessitats educatives actuals. Pel que fa a la resta de cursos d’aquesta etapa, es mantindran els programes habituals d’atenció a la diversitat: el PMAR, en 3r, i el PR-4, en 4t, que milloren el rendiment dels joves amb dificultats. I per tal d’ajudar a assolir les competències bàsiques, oferirem reforços en algunes matèries fora de l’horari lectiu.

Quant als nivells postobligatoris, el Batxillerat Artístic continua consolidant-se i, any rere any, va augmentant el nombre d’escolars que manifesten interés per aquesta modalitat amb atractives sortides acadèmiques. A més, subratllem la possibilitat de poder cursar a les nostres instal·lacions el Batxillerat en la modalitat de nocturn, una alternativa que presenta uns avantatges molt grans respecte al diürn, ja que la ràtio professor/alumne és més baixa i el ritme de treball s'adapta millor a aquelles persones que tenen altra activitat.

Des de fa molts anys, el nostre centre també compta amb sis cicles formatius, tres de grau mitjà i tres més de grau superior, que proporcionen una completa formació que permet a l’estudiantat adquirir els coneixements necessaris per a integrar-se en el món laboral de la informàtica, l’administració o el comerç internacional. A ells cal sumar ara el nou CFGS de Transport i Logística. A més, gràcies a la participació en el Projecte Erasmus +, alumnes i professors podran gaudir d’estades formatives a l’estranger per a treballar o col·laborar en empreses europees. 

Per altra part, l'IES L'Estació donarà continuïtat al Programa de coordinació horària amb el Conservatori Josep Melcior Gomis, iniciat fa tres cursos. Es tracta d’un programa que ajuda l’alumnat a fer compatibles els estudis musicals amb la Secundària, de manera que els joves poden utilitzar l’horari de les assignatures convalidades per a rebre classes teòriques o per a realitzar les pràctiques amb instruments.

I no oblidem l’entorn privilegiat on es troba ubicat el centre, al qual és més còmode accedir degut a les millores que s’estan executant en els accessos. Unes millores que són el preludi de la construcció, en un futur no molt llunyà, del nou IES L’Estació. El nou institut de la ciutat s’adequarà a les necessitats educatives del segle XXI i inclourà un àgora així com diversos espais multifuncionals per a potenciar la innovació pedagògica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada