dijous, 1 d’abril del 2021

Conferència sobre la física d’astropartícules

Després de la xarrada de la investigadora valenciana Blanca Feliu, el Departament de Física i Química de l’IES L’Estació ha organitzat per a tancar el segon trimestre una interessant conferència amb la qual s’ha pretés despertar l’interés de l’alumnat per la ciència, en general, i per la física, en particular. La ponència, a càrrec d’Avelino Vicente, doctor i investigador de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), va fer possible que l’estudiantat coneguera més a fons aquest centre dedicat a l’estudi de la física de partícules i nuclear.

L’objectiu principal de la xarrada va ser fer-nos entendre que tant nosaltres com qualsevol objecte que ens envolta estem formats per partícules i que aquestes constitueixen la matèria. Però als investigadors de l’IFIC no sols els interessen aquestes partícules; els científics també senten curiositat per aquelles que ens arriben a diari des de llocs llunyans, com per exemple els rajos còsmics o els neutrins. «La seua tasca consisteix a realitzar experiments per a poder detectar aquestes partícules i analitzar la seua trajectòria per a poder conèixer la procedència i descobrir així llocs insòlits del nostre univers», expliquen des del Departament de Física i Química.

La conferència, adreçada a l’alumnat de la rama científica de 4t d’ESO i de Batxillerat, va poder fer-se de forma presencial al saló d’actes de l’institut gràcies al fet que la incidència acumulada estava per davall de 150 casos per cada 100 000 habitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada