dilluns, 19 d’abril del 2021

Crònica de l’actuació del grup valencià ‘Mimi y los Trileros’

Inigualable concert de "Mimi y los Trileros" a l'auditori de l’IES L'Estació

Per Santi Torró, de 3r ESOA, i Hugo Revert Vidal, 3r ESOB

Tot el que s'escolta hui en dia té la seua historia

"Mimi y los trileros" són un grup ontinyentí de música variada i en constant actualització, ells intenten donar la seva versió dels temes que interpreten i el seu objectiu és transmetre al públic eixa energia que es forma a l’escenari.

El dia 30 de març aquest grup va inundar el saló d’actes de l’IES L’Estació d’una força impressionant i de la seua bona qualitat musical, dins d'un emocionant projecte anomenat Rapsodes, projecte d’intercanvi d'experiències educatives que té com a nexe la música, des del cant d’estil fins al Rap. Aquest espectacle va ser una introducció a la música centrant-se en la història del rock, un gènere molt interessant, i la seua evolució.

Fou un dia en el qual tots estàvem molt emocionats, anàvem a viure un concert de rock en primera fila, alguna volta havíem sentit parlar d’aquesta banda, però no sabíem el que ens esperava… Tot va començar quan Miriam Albero, la cantant, introduí el concert explicant-nos que escoltaríem la interpretació d'unes cançons de rock ordenades cronològicament per a mostrar com aquest gènere ha anat evolucionant musicalment. A poc a poc el ritme i la intensitat avançaven i els espectadors cada vegada estàvem més bocabadats, amb els inesperats i impressionants sols de guitarra del gran guitarrista, Camilo González, pel brutal ritme del bateria, Josep Bas, i per l'essencial i ressonant so del baixista, Víctor Fernández. 

Però sobretot va ser increïble per la veu de la cantant que de manera progressiva evolucionava al ritme que de les cançons. I és que "Mimi", amb una veu preciosa i fascinant, animava l’ambient com si no hi hagués un demà. Vam viatjar des del country fins al swing passant pel soul o el rock més clàssic; també van interpretar temes de diferents bandes de Rock i cantants molt marcats en la història; els Beatles, ACDC o Amy Whitehouse són alguns exemples de la varietat de música rock que vam viure aquell 30 de març.

Al final del concert el missatge que ens ha volgut transmetre el grup és que el rock ha evolucionat molt i aquest és una mescla de molts gèneres junts, i en definitiva que "tot el que s'escolta hui en dia ve d'alguna cosa".

Tot i que per la pandèmia no va ser un concert normal, ja que les mesures de prevenció de la COVID-19 dificultaven ballar o bàsicament expressar-se com s'esperava en un concert, tot i aquestes barreres, no van evitar que ens ho passàrem d'allò més bé. És cert que totes i tots teníem un poc de vergonya per ballar aquelles cançons, però així i tot va ser un concert espectacular.

Aquests concerts són importants i interessants perquè també és de bon grat sentir, escoltar i ballar altra música diferent a la que hui en dia escoltem els jóvens, perquè com tots ben bé sabem, sense la música aquest món seria molt però que molt avorrit.

Vídeo del concert

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada