divendres, 1 de març del 2019

Teatre en francés: viatge al passat amb la companyia teatral La Tourné

L'alumnat de Francés de l'IES L'Estació ha viatjat al París del segle XIV, on es barrejaven els nobles més distingits i els lladres més sagaços. I ho ha pogut fer gràcies a Le voyage dans le passé, l'obra teatral interactiva que la companyia La Tourné ha representat al saló d'actes de l'institut. Un fabulós viatge a través del temps que ha permés descobrir, en clau còmica, els costums d'un període històric caracteritzat per la presència d'estafes, judicis, condemnes o tenebroses cambres de tortura.
L'espectacle, completament creat i adaptat per a estudiants que cursen aquesta optativa, fou conduït per joves actors professionals d'origen francés, que estan de gira durant aquest any per la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia. El resultat final, segons ens conta la nostra companya Marina Gómez Castro, va ser sensacional. No podem oblidar que La Tourné Teatro, una companyia especialitzada en contes clàssics, adaptacions literàries i obres històriques, selecciona els millors actors natius mitjançant rigorosos càstings a Anglaterra, França i Espanya.
Sens dubte, una idònia forma de passar una bona estona i una excel·lent font d'aprenentatge per als adolescents. De fet, veure teatre en altres idiomes augmenta la concentració, asseguren des de la companyia teatral, i fa que entenguen millor el món gràcies a l'anàlisi de les diverses situacions plantejades.
La representació de Le voyage dans le passé va vindre acompanyada d'una agradable tertúlia entre els actors y els nostres alumnes, que es mostraren molt interessats en relació amb la vida i professió dels comediants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada