dimecres, 6 de març del 2019

Recuperant en el Dia de l'Arbre els costums agrícoles dels nostres avantpassats

L'alumnat de l'IES L'Estació aprén a treballar el camp amb la clàssica aixada o aixadeta
Qui diu que les ferramentes dels nostres avis i besavis estan caduques? A l'IES L'Estació, no, per descomptat. De fet, el Departament de Biologia i Geologia, coordinat pel professor Salvador Argente, està duent a terme als jardins de l'institut la replantació de diverses espècies vegetals que ens recorden no sols la celebració d'algunes cites anuals com la del Dia de l'Arbre, sinó també l'arribada en breu de la primavera.
Acompanyats per Rubén Gracia, professor de Ciències Naturals, i per Cecilia Silvestre, alumna en pràctiques del Màster de Secundària, els estudiants de 1r d'ESO W han aprés a utilitzar —potser per primera vegada— algunes ferramentes obsoletes com per exemple l'aixada o l'aixadeta, que han fet servir per a realitzar diverses tasques de repoblació. Entre algunes de les comeses que havien de resoldre en aquesta classe pràctica destaquem la preparació d'un clot adequat per a introduir l'arbre corresponent.
Aquesta jornada, que ha sabut trencar amb la rutina que de vegades s'instal·la a les aules, ha sigut celebrada per la classe al complet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada