divendres, 8 de març del 2019

Actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona 2019

Interpretació de la primera peça musical de Mozart
Lectura de textos relacionats amb la jornada
L'IES L'Estació ha paralitzat momentàniament les seues classes per a commemorar aquest 8 de març el Dia Internacional de la Dona, una jornada històrica amb la qual es pretén visibilitzar encara més aquest col·lectiu i propiciar una reflexió sobre el perquè del moviment feminista.
Exposició amb els treballs de l'alumnat
Lluint una polsera de color violeta en la monyica, els estudiants del centre ocuparen poc abans del primer esplai del matí la pista de bàsquet, on començà l'acte amb l'audició d'una peça musical de Mozart interpretada per cinc joves de l'institut que estudien al conservatori: Adrià Ferrero, Mar Fité, María Amparo Molina, Guadalupe Sanchis i Cristina Sanz, alumnes de 4t d'ESO i de Batxillerat.
Tot seguit, algunes cares conegudes posaren veu a la lletra I tu, sols tu del grup musical alcoià El Diluvi, una cançó que ens parla del paper de les fèmines al llarg de la història. Altres de les paraules reproduïdes durant la petita cerimònia van ser les d'Eduardo Galeano, escriptor uruguaià que ens recorda en un breu text crític la societat patriarcal en què hem viscut anys i anys.
L'acte, que fou mil·limètricament organitzat per la vicedirectora, Imma Cambra, i per la coordinadora d'igualtat, Marina Gómez Castro, va concloure amb una adaptació del Don't stop me now de la banda britànica de rock Queen.
El Dia Internacional de la Dona també ha sigut treballat des de les diferents àrees lingüístiques i no lingüístiques, els professors de les quals han animat els estudiants a elegir una figura femenina del seu entorn i a reflexionar a través d'un escrit sobre el paper de les dones del segle XXI més pròximes a ells: mares, iaies, germanes, amigues, ties, veïnes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada