dissabte, 16 de març del 2019

El nostre alumnat s'adhereix a les mobilitzacions iniciades per l'activista sueca Greta Thunberg

L'IES L'Estació secunda la vaga internacional d'estudiants pel clima
Joves de més de 100 països es manifesten contra el canvi climàtic sota el lema Fridays for future

Fotos, Toni Ferrero
La primera gran mobilització mundial contra el canvi climàtic promoguda pels estudiants universitaris i de Secundària ha rebut el suport de l'alumnat de l'IES L'Estació, que ahir es concentrava a la Plaça de l'Ajuntament per a conscienciar-nos de la necessitat de posar remei al deteriorament que està patint el nostre planeta. La manifestació estudiantil va comptar amb la presència de pares, mares i professorat d'altres centres com ara La Milagrosa i en ella participaren centenars d'alumnes i algunes cares conegudes del consistori ontinyentí, com per exemple la del regidor de Territori, Jaime Peris, o la de l'edil d'Educació, Óscar Borrell.
El missatge que van transmetre els manifestants estigué ben clar: lluitar contra la inactivitat dels governs mundials i impedir que la pol·lució, l'extinció d'espècies, el desgel o l'increment galopant de les temperatures facen de la Terra un lloc inhabitable. "El més trist de tot és que sabem el que s'ha de fer", afirmen els joves de l'IES L'Estació en el manifest d'adhesió al moviment Fridays for future, "però la humanitat no està adoptant les mesures urgents que necessitem per salvaguardar la biosfera. Només s'ha estabilitzat la capa d'ozó. En la resta d'aspectes totes les mesures i conclusions són alarmants", adverteixen les noves generacions.
Aquestes manifestacions que s'han estés per més de 1 600 ciutats de 105 països de tot el món tenen el seu origen en l'activista sueca Greta Thunberg, una jove de setze anys que l'estiu passat va començar a protestar cada divendres davant del Parlament de Suècia per a reclamar mesures polítiques urgents que reduïren l'efecte hivernacle. "En cinquanta anys la majoria dels polítics actuals no estarà", comentava Greta en un dels seus discursos més populars, "però a nosaltres ens afectarà de ple el que passe amb el planeta". Des d'aleshores, la seua queixa ha inspirat centenars d'estudiants d'altres nacions, que cada divendres surten al carrer per a lluitar per un futur digne.
Tots aquests joves formen part de la plataforma Joventut pel clima i de la iniciativa Fridays for future ('Divendres pel futur'), un moviment que ha anat guanyant adeptes i que impulsa vagues estudiantils com la que hem vist a Ontinyent. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada