dijous, 7 d’octubre del 2021

Elena Torras, guanyadora del cartell del Dia Mundial de l’Alzheimer

L’alumna del Batxillerat Artístic Elena Torras, estudiant de l’IES L’Estació des de fa uns anys, ha estat la guanyadora del cartell anunciador de les XXIV Jornades sobre el Dia Mundial de l'Alzheimer, celebrades a Ontinyent el passat mes de setembre. La jove va rebre el seu merescut reconeixement al centre de dia AFAO, una entitat que col·labora anualment amb el Departament de Dibuix en la publicació d’un concurs de creació amb el qual es pretén incentivar la creativitat. «Obtenir aquest premi ha sigut un orgull», comenta Elena, «és emocionant saber que el teu treball i esforç es veuen reconeguts».

Tot i que participaven altres estudiants de la classe de la guardonada amb propostes molt originals i atractives, el disseny d’Elena és el que més va captar l’atenció del jurat. Si posem la nostra mirada en el cartell, descobrirem dos ancians contemplant la primera claror del dia sobre la mar. A través d’una metàfora visual, el sol queda substituït per un cervell del qual sorgeixen uns ocells que van dispersant-se per tot el cel. La mateixa autora ens explica la simbologia present en la imatge. Segons Elena, els ocells fan referència a la desaparició de la memòria i els records de les persones amb aquesta malaltia, representades pels dos octogenaris. En canvi, l’alba encarna l’esperança de poder aconseguir mètodes efectius que alentisquen l’avanç imparable dels efectes negatius d’aquest tipus de demència. 

Elena Torras, que actualment està cursant 2n de Batxillerat, contempla dues alternatives de futur. Per una part, té la intenció d’estudiar disseny de moda a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, però tampoc tanca les portes a un possible Grau en Belles Arts, encara que es decanta més per la primera de les opcions.

Molta sort, en qualsevol cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada