dilluns, 25 d’octubre del 2021

El rap ‘Eixir del pou’ guanya el Premi del Públic en la MICE 2021

La professora de Valencià amb els joves guardonats

Una producció audiovisual de l’IES L’Estació ha obtingut aquest cap de setmana el Premi del Públic en el concurs de cinema escolar MICE 2021. Es tracta d’un videoclip a ritme del més actual rap elaborat durant el curs escolar 2020-2021 per l’alumnat de 3r d’ESO A, autor de la lletra i responsable del guió i de l’edició de l’àudio i la imatge.

El vídeo-rap, que ha aconseguit el major nombre de visualitzacions en YouTube, és una crítica a l’angoixa i pressió que pateixen els adolescents en situacions límit on no poden eixir del pou. «Rebre aquest guardó», confessa la professora dels joves, Laura Barberà Borràs, «ha estat possible gràcies a totes les persones que han compartit el vídeo, però sobretot gràcies a un grup d’alumnes i personetes meravelloses, entusiastes i creatives».

Entrevistats per la televisió autonòmica À Punt

El lliurament del premi va tindre lloc a la Casa de la Cultura d’Alzira, que va acollir la gala de cloenda de la 9a Mostra Internacional de Cinema Educatiu, un festival orientat a xiquets, xiquetes i joves que fomenta l'educació audiovisual. La MICE, organitzada per l’Associació Cultural Jordi el Mussol, inclou dues categories: el cinema per a la infància i joventut realitzat per adults i la secció de produccions audiovisuals fetes per estudiants. És en aquesta categoria on ha destacat el rap de l’institut, una creació en la qual es valora la superació personal i el suport de l’entorn per a eixir del pou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada