dimarts, 19 d’octubre del 2021

El cinema entra a les aules amb la 9ª Mostra Internacional de Cinema Educatiu

L’IES L’Estació s’ha sumat del 15 al 23 d’octubre a la novena Mostra Internacional de Cinema Educatiu amb diverses activitats que s’organitzaran a les nostres instal·lacions. Aquest projecte, que du per nom La Mice a l’Escola, pretén apropar el cinema de qualitat als centres escolars, explica la professora de Valencià Laura Barberà Borràs.

Entre les variades activitats que es duran a terme aquests dies podem destacar la projecció de diverses pel·lícules, la participació en jurats escolars, l’organització d’un encontre virtual amb una membre del Jurat Internacional o el visionat d’un emotiu film d’Argentina —país convidat de la mostra d’enguany—, on ens narren la història d’una família amb una xiqueta autista que, després de ser rebutjada en diversos centres escolars, refà la seua vida en una humil escola rural d’un poble petit de la província de Santa Fe. La pel·lícula, titulada Una escuela en Cerro Hueso, està basada en una història autobiogràfica i ha obtingut un merescut reconeixement en l’última edició de la Berlinale.

La MICE, un festival de cinema itinerant, fou creada l’any 2013 a València per l’Associació cultural Jordi el Mussol per a generar continguts audiovisuals de natura instructiva i pedagògica.

Sens dubte, nou dies que estan fent del nostre centre un institut de cine.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada