divendres, 21 de maig del 2021

Comença el període d'admissió d'alumnat a l'IES L'Estació

El CFGS de Transport i Logística, una de les principals novetats per al curs 21/22

Comença el període d’admissió d’alumnat a l’IES L’Estació: la presentació de sol·licituds de Secundària i Batxillerat serà del 3 al 14 de juny, mentre que el calendari per a la Formació Professional s’obrirà del 21 de maig a l’1 de juny

Després de continuades reivindicacions, l’IES L’Estació veurà ampliada la seua oferta formativa el proper curs amb un cicle formatiu de grau superior que instruirà nous professionals per a exercir les seues funcions en empreses del transport i la logística. Es tracta d’un sector que, segons afirmen les veus expertes, compta amb una elevada ocupabilitat i estabilitat, sobretot gràcies a l’increment de les compres en línia i a la necessitat d’administrar eficientment les cadenes de proveïdors. L’alumnat del cicle rebrà, per tant, una completa formació sobre la millor forma de gestionar i controlar les operacions que impliquen trasllat de mercaderies i viatgers en l’àmbit nacional i internacional. 

La decisió de l’administració educativa de concedir el nou itinerari d’estudis ha sigut enormement aplaudida pel centre, especialment pels membres del Departament de Comerç, que asseguren que aquesta titulació era molt necessària per a les firmes i negocis dels voltants. «Ontinyent està considerada com una de les ciutats més exportadores de la província de València», explica el professor Javier Nadal, «i compta amb nombroses empreses del sector tèxtil, tot un referent que transcendeix les fronteres del país. És per això que la nostra comarca necessita professionals en els camps de la internacionalització i el transport».

El disseny de l'itinerari formatiu autoritzat per Conselleria dona la possibilitat d’obtenir dues titulacions diferents en només tres anys. Açò és possible perquè els mòduls del primer curs d’aquest cicle formatiu són exactament els mateixos que els del CFGS de Comerç Internacional, que ja porta temps impartint-se al centre. D’aquesta manera, si l’estudiant finalitza 1r i 2n de Comerç Internacional, podrà cursar directament 2n de Transport i Logística per a aconseguir les dues titulacions. No obstant això, qui no tinga interès a fer els dos cicles haurà de matricular-se en 1r de Comerç Internacional. Quan promocione a segon curs, serà el moment de triar si vol continuar amb Comerç o si vol estudiar Transport i Logística.

El nou cicle formatiu, que pertany a la família professional del Comerç i Màrqueting, està implantat en pocs centres educatius públics de la Comunitat Valenciana, cosa que convertirà Ontinyent en una de les escasses localitats afortunades que l’ofertaran. És més, les dues poblacions més pròximes que l’inclouen en la seua oferta són Alzira i Villena. L’IES L’Estació serà, així, l’únic institut de la comarca que impartirà Batxillerat Artístic, Batxillerat Nocturn i, ara, el CFGS de Transport i Logística.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada