dijous, 11 d’abril del 2019

Visita al poblat iber de La Bastida de les Alcusses

Una jornada que va permetre disfrutar de la natura
L'alumnat de 1r d'ESO de l'IES L'Estació ha visitat un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana, La Bastida de les Alcusses, declarat Monument Històric i Artístic l'any 1931. Ubicat a escassos kilòmetres de Moixent, el poblat és un oppidum o ciutat fortificada que es troba a més de 700 metres d'alçària, ocupant la cima del mont i dominant les valls de l'entorn.
Interior d'una casa típica ibèrica
La Bastida de les Alcusses va tenir una vida relativament curta, uns 100 anys, i la seua existència va transcórrer en el millor moment de la cultura ibèrica, el segle IV abans de Crist. A més, va ser una de les ciutats més significatives de la Contestania, la regió dels ibers que s'estenia pel sud-est peninsular.
Es desconeix el nom ibèric original de la ciutat. La denominació actual prové del mont on se situa el poblat, La Bastida, i de la vall que està al nord del jaciment, Les Alcusses.    
En definitiva, una grata excursió, organitzada pel Departament de Geografia i Història, que ha permés a alumnat gaudir de les vistes així com de la reconstrucció d'una casa ibèrica, cosa que els ha ajudat a comprendre millor com eren els costums dels nostres llunyans avantpassats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada