dilluns, 8 d’abril del 2019

MARIA GANDIA TORTOSA, PREMI SAMBORI 2019

Maria, amb els seus pares i el seu tutor
i professor de Valencià, Vicent Belda
L'alumna de l'IES L'Estació Maria Gandia guanya els Premis Sambori de la Vall d'Albaida en la categoria «Primer Cicle d'ESO»
El passat dia 30 de març va celebrar-se a L'Olleria l'acte de lliurament dels Premis Sambori de la Vall d'Albaida, un concurs literari organitzat per Escola Valenciana i relacionat amb les Trobades d'Escoles en Valencià que se celebren cada any. Un dels tres primers premis del Primer Cicle de Secundària va correspondre a una alumna de l'IES L'Estació, Maria Gandia Tortosa; per això, les seues companyes i companys de grup li fem aquesta entrevista.
Quants anys tens? Com és la teua família?
Tinc dotze anys, visc amb ma mare, mon pare, la meua germana Marta, de nou anys, ah! i també amb els meus avis materns.
Companys de classe de la guardonada
Tens més aficions, a banda de l'escriptura?
Sí, estudie violí al Conservatori Professional d'Ontinyent, també m'agrada molt llegir i faig funky en l'acadèmia Òpera.
Explica'ns alguna cosa del teu conte.
Es diu «145». Tracta sobre 145 monstres que s'escapen d'un llibre. Mireia, la protagonista, és l'encarregada de perseguir-los i tornar-los al volum.
Què et va inspirar la història?
Maria, exhibint el seu diploma
Quan vam anar a esquiar a Granada, teníem una habitació amb un bany horrorós, la porta s'obria i es tancava sense parar, vam veure que l'aigua eixia groga de l'aixeta. Ens vam espantar i vam anar a cridar els profes. Ells ens van dir que això era cosa nostra. I així va començar la història; això i un dia d'avorriment en ma casa. La història no em va costar d'escriure, però sí trobar el títol adequat.
I què et va animar a participar-hi?
Doncs, el magnífic punt que el meu professor, Vicent, em posaria si aconseguia finalitzar la història i presentar-la.
Acabem ací el qüestionari. Les seues companyes i companys de 1r d'ESO B agraïm a Maria haver-nos concedit aquesta entrevista i la felicitem molt sincerament pel seu èxit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada