divendres, 12 d’abril del 2019

Un programador d'Amazon organitza una Kata amb l'alumnat de 1r de DAW

Com convertir-se en un bon informàtic per a créixer professionalment? Fran Ferri, programador d'Amazon Web Service a Dublín, ho té clar: mitjançant les kates de codi, exercicis adreçats als professionals del software perquè desenvolupen les seues habilitats a través de la pràctica i la reiteració de tasques. Precisament açò és el que han realitzat els joves de primer del CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Web: un petit exercici que consolida els coneixements i ajuda a disminuir els errors. "Considerem molt interessant per als alumnes que dues vesprades programen d'una forma distinta a l'habitual", explica la professora Yolanda Monerris, promotora d'aquest encontre amb el treballador d'Amazon.
Per a desenvolupar la kata, Ferri va agrupar per parelles els participants, i ho va fer de forma aleatòria amb l'objectiu que els estudiants compartiren coneixements, aprengueren mútuament de l'experiència i treballaren de manera col·laborativa en la resolució dels reptes plantejats.  
A més de planificar la kata, aquest programador va aportar la seua vivència com a expert en el sector i com a empleat d'una empresa a l'estranger. "La realitat que ens pot mostrar Fran Ferri resulta imprescindible per a la formació integral dels nostres alumnes", comenta Yolanda, per a qui és de vital importància apropar el món empresarial al món docent.
Kata és un vocable d'origen japonés que s'aplica, amb assiduïtat, a les arts marcials. Originàriament el terme ha fet referència a aquells moviments coreogràfics practicats individualment o en parella. Però el concepte no és exclusiu del karate o del judo, ja que hui en dia el podem trobar en altres àmbits.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada