dilluns, 4 de febrer del 2019

L'IES L'Estació i el CEIP Lluís Vives commemoren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

El passat dimecres 30 de gener els xics i xiques de 1r d'ESO de l'IES L'Estació es van convertir en els absoluts protagonistes d'una efemèride que commemorem any rere any: el DENIP, el Dia Escolar de la No Violència i de la Pau, una jornada que els nostres estudiants més joves compartiren amb l'alumnat del CEIP Lluís Vives, que un any més ha reclamat un món exempt de qualsevol tipus de violència.
Diverses foren les activitats programades durant el matí i executades als patis del col·legi de primària. Entre les més significatives destaquem dues: la creació d'un mural colorista elaborat amb les empremtes de les mans dels escolars —símbol de la diversitat— i la interpretació de la cançó Te'n podria dir mil, una melodia que és fruit d'un projecte educatiu de l'IES Càrcer, que amb aquesta lletra volia donar visibilitat al treball de les dones en tots els àmbits de la societat.
La jornada es va completar amb altres activitats lúdiques i esportives com ara un minicampionat de cementeri o la realització de balls espontanis.
Cada 30 de gener —i, evidentment, la resta de l'any— els centres educatius s'erigeixen en protectors de la pau i l'harmonia entre persones de diversa procedència i maneres de pensar. Un 30 de gener de 1948, Mahatma Gandhi, líder pacifista que va promoure la cultura de la no violència, fou assassinat pel simple fet de defensar aquestes idees. Des d'aleshores la seua figura, immortal, ha sigut reconeguda mundialment. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada