dilluns, 11 de febrer del 2019

L'IES L'Estació participa en les III Olimpíades de l'Ocupabilitat

Cinc alumnes de primer de Comerç Internacional van participar el passat 5 de febrer en la tercera edició de les Olimpíades de l'Ocupabilitat, una iniciativa organitzada per l'institut Jaume I que va donar l'oportunitat de competir sanament i de treballar aspectes aplicables al món laboral, com per exemple els innovadors mètodes de recerca de treball, les múltiples ferramentes d'habilitats socials o el networking, una de les tècniques de màrqueting més efectives per a establir una xarxa de contactes amb empreses.
La dinàmica de treball de les olimpíades fou eminentment pràctica, ja que els alumnes participants, que pertanyien a cinc instituts diferents, interactuaren en diversos tallers innovadors presentats per reconeguts professionals de la formació i l'orientació laboral. En total, es van crear cinc equips per a la competició constituïts per estudiants de tots els centres implicats, cosa que ha possibilitat un interessant intercanvi d'idees i coneixements entre joves de diferents perfils professionals.
Segons ens informa el nostre company Javier Nadal, mentre que el primer taller, a càrrec d'Antonio Guirau, presentà les ferramentes bàsiques del treball en equip, el segon, conduït per Manel Hermoso, oferí una activitat dinàmica de networking per a buscar contactes reals en empreses de la Unió Europea. El tercer i últim taller, explicat per Lola Mora, va resultar molt il·lustratiu i dinàmic: una prova kahoot sobre com abordar una entrevista de treball.
La competició va concloure amb dos dels nostres alumnes entre els membres de l'equip guanyador, que va rebre un reconeixement i un premi per la seua eficiència en la resolució de les proves. La resta de participants també obtingué un obsequi per la seua intervenció.
La jornada, oberta al públic, va ser presenciada per altres professors i alumnes, pels mitjans de comunicació i per alguns representants de l'Ajuntament. A més de L'Estació i el Jaume I, els altres instituts que participaren en les olimpíades foren l'IES El Palmeral, d'Oriola, el CIPFP La Costera, de Xàtiva, i l'IES Professor Manuel Broseta, de Banyeres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada