dimarts, 5 de juny del 2018

El nostre institut i el de Bocairent fan possible un intercanvi d'estudiants

L'IES L'Estació impulsa un intercanvi d'alumnes entre Ontinyent i Bocairent a fi de compartir experiències
Els estudiants de 1r d'FP Bàsica dels dos instituts conviuen durant dos dies i es converteixen en els representants de les seues respectives localitats
Un projecte educatiu dissenyat pel Departament d'Administració de l'institut públic ontinyentí ha possibilitat un intercanvi estudiantil entre el seu alumnat de Formació Professional Bàsica i el de l'IES de Bocairent. La iniciativa, denominada Mostra la teua ciutat, ha permés l'elaboració, per part dels estudiants, d'una guia i un àlbum dels llocs més emblemàtics i turístics de la ciutat amb l'objectiu de promocionar la localitat i mostrar els seus punts neuràlgics a l'alumnat bocairentí. "El treball cooperatiu i en equip és molt més motivador per als joves amb problemes d'aprenentatge a l'aula", explica la professora Encarna Soriano, que valora positivament aquesta experiència amb la qual s'ha aconseguit un bescanvi d'informació entre dues ciutats properes.
La visita dels estudiants de Bocairent a la capital de la Vall d'Albaida es va desenvolupar amb total cordialitat i autonomia, ja que fou el mateix alumnat de l'IES L'Estació el qui exercí de guia, presentant als seus companys els principals trets i serveis de cadascun dels emplaçaments visitats, entre els quals figuraven el MAOVA, el Palau de la Duquessa d'Almodóvar, el teatre Echegaray o el refugi antiaeri de Tortosa i Delgado.
El projecte també contemplava un encontre amb els estudiants de Bocairent, els quals guiaren la comitiva de l'IES L'Estació i mostraren alguns dels llocs més representatius d'aquest municipi valencià, com per exemple les Covetes dels Moros, la Cava de Sant Blai, l'Arciprestal de l'Assumpció o la Plaça de Bous, un espai únic que té la particularitat d'estar íntegrament excavat en pedra.
A causa de l'excel·lent acollida d'aquesta vivència, no es descarten futures col·laboracions entre els dos grups participants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada