divendres, 15 de juny del 2018

El nostre institut presenta dues iniciatives inspirades en l'ABP durant la III Setmana dels Projectes de València

Juan Torres i Fran Albero, dos dels professors
que han donat suport a aquests projectes
Dos projectes educatius permeten posar en pràctica les noves metodologies didàctiques a l'IES L'Estació

L'IES L'Estació està apostant més que mai per les noves metodologies. Enguany ha dut a la pràctica amb l'alumnat de primer i quart d'ESO dos projectes educatius basats en una nova metodologia on prima el treball cooperatiu, la implicació de diferents matèries i la realització d'un producte final elaborat íntegrament pels estudiants. Després de moltes reunions i d'inesgotables hores de coordinació, els professors implicats decidiren que els dos productes que havien de realitzar els alumnes foren una guia de viatges i un programa de televisió, que podeu visionar al final d'aquesta entrada. 
Per un costat, l'alumnat de 4t d'ESO va produir un magacine amb diverses seccions la temàtica de les quals girava al voltant de l'oci a la ciutat d'Ontinyent. Amb l'objectiu de portar a terme aquest projecte, durant una setmana els joves periodistes realitzaren les tasques de documentació, de planificació del guió i de gravació, tant de les imatges com de les entradetes al plató.
Estand de l'IES L'Estació a València
Per altre costat, els menuts de 1r d'ESO foren capaços de dissenyar, també durant set dies, una completa guia turística que permetera als seus usuaris obtindre informació útil per gaudir de les vacances perfectes i disfrutar al màxim de cada destinació, aprofitant el temps i estalviant diners.
Dues iniciatives que la setmana passada foren presentades a València en un acte que va comptar amb l'exposició de tots els projectes realitzats en quaranta centres de la Comunitat Valenciana durant aquest curs.
La Setmana dels Projectes és una proposta del Cefire de València i Connecta 13.

Des de l'IES L'Estació volem agrair, finalment, l'ajuda que ha prestat Jordi Sempere, de Pomelo Televisió, per a la gravació i edició dels vídeos. I per descomptat, donar també les gràcies a tots els professors i professores que hem fet possible la materialització dels dos projectes. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada